Annonce
Nordfyn

Gudstjenester over hele Nordfyn på søndag: Men de bliver korte og uden sang

Der vil være forskel på, hvor mange kirkegængere, der kan komme ind til søndagens gudstjenester, for det kommer til at afhænge af den enkelte kirkes størrelse. På billedet ses kirken i Søndersø. Arkivfoto: Flemming Mønster
Folkekirken er stadig åben, men gudstjenester og kirkelige handlinger som begravelser og bisættelser bør nu højst vare 30 minutter.
Annonce

Nordfyn: Landets biskopper var onsdag ude med en udmelding om den kommende tids gudstjenester og kirkelige handlinger, gældende fra fredag den 8. januar.

Sædvanligvis kommer sundhedsmyndighederne med deres udmelding før biskoppernes anbefalinger. Men denne gang kommer biskopperne først. Dels fordi de har fået indsigt i flere af sundhedsmyndighedernes indstillinger, og dels for at kirkegængerne – modsat i julen - kan orienteres i så god tid som muligt før den kommende søndags gudstjeneste. Det forklarer den nordfynske provst Keld Balmer Hansen.

I udmeldingen fra biskopperne med overskriften "Korte gudstjenester og ingen sang" lyder det, at selvom samfundet nu er i højeste risikoniveau, og regeringen har udstedt nye restriktioner, er det stadig regeringens og sundhedsmyndighedernes vurdering, at folkekirken fortsat kan være åben. Derfor må der stadig afholdes gudstjenester og kirkelige handlinger, men under skærpede krav.

Og det er en god ting, at alle, der ønsker det, kan komme i kirke på søndag, mener Keld Balmer Hansen:

- Kirken har en vigtig funktion at udfylde, også i en krisetid. I kirken kommer man ind og deltager i noget, som giver én håb og noget inspiration, som er godt at få med sig, og som man kan leve på, i den her tid.

Ifølge biskoppernes skrivelse bør gudstjenester og kirkelige handlinger herunder også begravelser og bisættelser højst vare 30 minutter. Det anbefales, at man undlader fællessang, men man kan eventuelt vælge at lade kirkesangeren synge med god afstand til menigheden. Og så skal alt gennemføres efter gældende retningslinjer om areal- og afstandskrav, udluftning, god hygiejne og mundbind.

Landets kirker afventer stadig Sundhedsmyndighedernes udmeldinger vedrørende arealkrav, som man forventer kommer på fredag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Annonce