Annonce
Håndbold

Gudme HK-profil før besøg af TMS Ringsted: Vi overlever

Gudme HK's Cecilie Nordstrøm i en dramatisk situation i søndagens lokalderby mod DHG Odense i Dalumhallerne. Foto: Nils Svalebøg
Efter et stort nederlag til DHG Odense i håndboldens 1. division skal Gudme HK hjemme forsøge at komme op på hesten igen mod TMS Ringsted, torsdag aften.

HÅNDBOLD: Gudme HK i kvindernes 1. division skal torsdag aften forsøge at rejse sig efter den noget nær ydmygelse, holdet var ude for i søndags i det fynske derby mod DHG Odense i Dalumhallerne med et nederlag på 19-29.

Torsdagens forsøg foregår i Gudme - med TMS Ringsted som modstander.

På en fjerdeplads med 17 point for 17 kampe ligger Team Ringsted umiddelbart under de to playoffpladser til oprykning. Sydfynboerne har 15 point på en syvendeplads men med to kampe i baghånden i forhold til Team Ringsted. Gudme HK må alligevel - i den meget tætte række - også skæve nedad, hvor Hadsted Håndbold på den første playoffplads om overlevelse i rækken har 11 point.

Umiddelbart efter søndagens tabte lokalopgør var Gudme HK-profilen Cecilie Nordstrøm - trods et ansigt præget af skuffelse over kampens gang i Dalumhallerne - ganske klar i mælet på Sport Fyns spørgsmål, om holdet klarer skærene i 1. division. Nordstrøm svarede således:

- Selvfølgelig! Mange af holdene midt i rækken har spillet en kamp mere end os - blandt andet DHG. Vi skal nok overleve.

DHG Odense ligger på femtepladsen med 16 point men altså med en ekstra kamp spillet i forhold til Gudme HK.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH i corona-beredskab: - Vi bruger flest ressourcer på frygt og bekymring

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Danmark

Endnu en dansker er coronasmittet efter tur til Norditalien

Annonce