Annonce
Håndbold

Gudme HK: De rykkede sammen i bussen

Gudme HK var uden blandt andre Johanne Matzen i sejren over Roskilde Håndbold. Matzens højre ben skal have ro, efter hun kom til skade i hjemmekampen mod Rødovre for 14 dage siden. En scanning har dog vist, at hverken menisken eller ledbåd er blevet beskadiget. Foto: Karsten L. Sørensen
Trods afbud fra profiler hentede Gudme HK en sikker hjemmesejr over Roskilde, der kun fandt det sydfynske mål syv gange i første halvleg.

Håndbold: I en tæt 1. division kan Gudme HK nu tydeligt se playoff-pladserne - plads to og tre i rækken - efter endnu en sejr på hjemmebane, lørdag, 25-18 over Roskilde Håndbold.

Ved pausen havde hjemmeholdets forsvar kun lukket syv mål ind, og det var samtidig blevet til 13 scoringer i den anden ende.

- En fantastisk kamp. Ikke mindst en fantastisk kamp i forsvaret, konstaterer cheftræner Klaus Virum Larsen.

Og så var der endog flere profil-afbud hos Gudme HK - blandt andre Johanne Matzen, der kom til skade med sit højre ben i hjemmekampen mod Rødovre for 14 dage siden (Matzen er nok først tilbage efter jul) og Ida Mikkelsen, som er ude på ubestemt tid af personlige årsager.

Men de resterende spillere rykkede sammen i bussen. Blandt andre leverede Cecilie Nordstrøm og Sarah Kirkeløkke stort i forsvaret.

Gudme HK ligger på en femteplads med ni point efter otte kampe og har kun to point op til de to playoff-pladser, hvor Sønderjyske og Ringkøbing Håndbold ligger pt.

I næste weekend skal Gudme HK på besøg hos netop Ringkøbing, som Klaus Virum Larsen kalder for "rækkens bedste hold".

- Vi kan tage til Ringkøbing og spille helt frit. Alt kan ske i håndbold, som det lyder fra Virum.

Clara Skyum Hansen blev topscorer for Gudme HK med seks mål. Cecilie Nordstrøm og Steinunn Hansdottir scorede hver fire gange.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce