Annonce
Sydfyn

Gudme får ny købmand: Martin har første arbejdsdag tirsdag

Martin Pellegård er ny købmand i Gudme. Han kommer fra en købmandstjans i Stige i det nordlige Odense, og han har første arbejdsdag i Gudme på tirsdag. Privatfoto
Siden redningen af købmandsforretningen i Gudme sidste sommer har Charlotte Høyer Jensen og Karin Hansen været købmænd i Gudme. Men det er slut nu. Anpartselskabet bag butikken har ansat 27-årige Martin Pellegård som ny købmand i Gudme, og han har første arbejdsdag på tirsdag.

Gudme: Sidste sommer så fremtiden for købmanden i Gudme dunkel ud. Hen over sommeren satte lokale kræfter anført af Charlotte Høyer Jensen og Karin Hansen gang i et redningsforsøg af den lokale købmandsforretning og lykkedes med at indsamle 900.000 kroner og oprette et anpartsselskab, der skulle drive forretningen videre.

De to kvinder blev købmænd, og de har været det indtil nu. Men på tirsdag starter en ny købmand: 27-årige Martin Pellegård, der kommer fra en tjans som købmand i Stige i det nordlige Odense.

- Jeg glæder mig til at starte i Gudme. Da jeg var i købmandsbutikken i Stige, som også var borgerejet - var planen hele tiden, at man arbejdede hen imod at den skulle sælges. Så da den blev solgt for nylig til en ny købmand, kiggede jeg mig om efter noget andet, fortæller Martin Pellegård.

Han oplyser, at det var Dagrofa, som ejer Min Købmand, der formidlede kontakten til den borgerejede købmandsforretning i Gudme.

For som Annika Brandt fra tilsynsrådet hos Min Købmand i Gudme siger:

- Det har hele tiden været planen, at vi skulle ansætte en købmand, for Karin og Charlotte har fra starten sagt, at det var det, de ønskede, men der har ikke været nogen, der har budt ind på det job før nu, fortæller hun.

Annonce

Købmandsforretningen i Gudme

Selskabet bag Min Købmand i Gudme blev taget under konkursbehandling 1. juni 2018.Fragtmanden Jan Finn Jensen satte sig umiddelbart efter for via borgerlån at skaffe mellem 1 og 1,2 millioner kroner, så forretningen kunne åbne igen.

Det mislykkedes, og han trak sig.

Efterfølgende blev der nedsat en borgergruppe, som arbejdede videre på at få genåbnet butikken.

Undervejs erklærede de to tidligere ansatte, Karin Hansen og Charlotte Høyer Jensen, sig villige til at være købmænd.

På et borgermøde 30. august blev det meddelt, at forretningen ville åbne igen.

Via borgerlån, sponsorater og anpartssalg lykkedes det at samle godt og vel 900.000 kroner ind.

I alt har omkring 230 borgere investeret i projektet.

Omkring 180 har købt anparter, mens de resterende enten har ydet lån eller tegnet sponsorater.

Forretningen genåbnede fredag den 5. oktober 2018.

Tirsdag den 2. juli har den nye købmand, Martin Pellegård første arbejdsdag i købmandsforretningen.

Første arbejdsdag

Martin Pellegård har første arbejdsdag tirsdag den 2. juli, og han glæder sig til at komme i gang i Gudme.

Og der er noget at tage fat på, kan man forstå på Annika Brandt, for omsætningen lever ikke helt op til forventningerne endnu, så det håber hun, at den nye købmand kan rette op på.

- Vi har været heldige at få fat på Martin, inden han fik tilbudt et andet job, siger hun tilfreds.

Og Martin Pellegård har da også planer for butikken.

- Men jeg har sagt, at nu skal jeg lige starte og fornemme, hvordan butikken kører, og når jeg så er i gang, så begynder jeg at løse de problemer, der måtte være, et ad gangen, siger han og fortæller, at han blandt andet er god til at lave markedsføring med videoer på de sociale medier.

- Jeg er ikke bange for kameraet, så det er noget af det, jeg kommer til at gøre.

Forsigtig start

Ifølge Annika Brandt køber Martin Pellegård sig ikke ind i butikken i første omgang, netop fordi økonomien endnu er så skrøbelig. Han er til gengæld gået med til at lade sig ansætte til en lavere løn til at starte med, fortæller hun, og den løsning er Martin Pellegård tilfreds med.

- Jeg vil godt lige lære butikken at kende, inden jeg kaster alle sparepengene efter den, siger han og lader forstå, at han tror, at han kan løfte omsætningen.

- Og så må vi jo se, om ikke det betyder mere i lønningsposen på et senere tidspunkt, siger han.

Til at begynde med er han ansat med titlen købmand som subsidieret direktør, da det skal besluttes på en generalforsamling, hvis han skal have titlen som direktør for det hele.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kor a la Carte i Åsum

Debat

Chefredaktøren anbefaler: Frygt er terrorens farligste virkemiddel

Retten i Odense valgte at dobbeltlukke dørene i landsdækkende mulig terrorsag og nedlægge navneforbud trods protester fra pressen. Manden blev varetægtsfængslet i foreløbig fire uger. Læs historien her

Annonce