Annonce
Sydfyn

Gubra støtter naturprojekt på Skovsgaard

Veteranisering, kaldes det, når man laver skader på træer, og skaber mere lys i skoven til gavn for planter, insekter og fugle. Foto: Marianne Kragh Pedersen
Virksomhed bag det omdiskuteret skovrejsningsprojekt ved Løkkeby støtter naturprojekt på Skovsgaard, der skal skabe bedre vilkår for blomster, fugle, sommerfugle og insekter.
Annonce

Hennetved: Den nordsjællandske forskningsvirksomhed Gubra vil ikke kun rejse 50 hektar skov ved Løkkeby øst for Tullebølle. Virksomhed er også gået ind som partner i et projekt på Skovsgaard Gods, der skal skabe bedre vilkår for blomster, fugle, sommerfugle og andre insekter.

- Vi har haft nogle fantastiske besøg på Skovsgaard Gods og ønsker at støtte op om det vigtige arbejde her med udvikling og genopretning af gamle naturarealer. Derudover arbejder Danmarks Naturfond og Skovsgaard Gods med naturformidling på en måde, hvor man kommer helt tæt på naturen. Det er meget inspirerende, og det ønsker vi at fremme, siger Niels Vrang, der er ejer og medstifter af Gubra.

Annonce

Rækker ud over Langeland

Skovsgaard Gods vil med støtte fra Gubra indlede en mindre produktion af frø fra almindelige danske blomster og urter, som hører hjemme og kan trives i naturen på Langeland. Desuden vil man helt bevidst påføre nogle træer skader, fordi et døende træ er levested for flere insekter, svampe og fugle end et sundt træ.

- Med støtte fra Gubra får vi mulighed for at afprøve nogle metoder og tiltag, som vi har stor tiltro til. Hvis vi har succes med det, har vi fået nogle kraftfulde redskaber til at øge biodiversiteten på Skovsgaard og på Danmarks Naturfonds øvrige arealer, men endnu vigtigere kan vi dele vores viden og metoder med andre naturforvaltere. På den måde rækker samarbejdet langt ud over Skovsgaard Gods og Langeland, siger Kristian Graubæk, arealforvalter på Skovsgaard Gods.

Administrerende direktør i Gubra, Henrik Blou, fortæller, at han er betaget af det langelandske landskab og de lommer af fin natur, der er tilbage.

- Det ville jo være fantastisk, hvis vi kunne være med til at udbrede vores og Danmarks Naturfonds begejstring for det naturskønne område både til danske og udenlandske turister, siger han.

Gubra, der forsker inden for fedme og diabetes, investerer ti procent af virksomhedens overskud i klima- og naturaktiviteter i kampen for et bedre klima og en øget biodiversitet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Måtte købe køjesenge i Jysk: Nyborg Fængsel indlogerede udvisningsdømte på ufærdig afdeling i al hast

Danmark

Psykisk vold per kontrakt

Middelfart

Nu er det nok: Mathias vil omdanne forhutlet stationsbygning til levende café og ungdomsmiljø

CORONAVIRUS

Live: USA's topekspert tror på effektiv vaccine mod corona i december

Annonce