Annonce
Sport

Guardiola om VAR-dom i uafgjort: Det er hårdt

Carl Recine/Ritzau Scanpix
Manchester City fik et sejrsmål annulleret i tillægstiden i uafgjort mod Tottenham i Premier League lørdag.

Manchester City-Manager måtte lørdag atter bøje sig for videodommersystemet (VAR) som afgørende i en hjemmekamp mod Tottenham.

I sidste sæson fik City annulleret en scoring sent, da Tottenham i stedet avancerede i Champions League, og lørdag var VAR på spil igen til sidst.

Her blev en scoring af Gabriel Jesus annulleret af VAR for hånd på bolden, og dermed endte kampen 2-2.

- Deja-vu. Det var det samme. Vi scorede til sidst, og VAR annullerede målet. Hvad skal jeg sige? Det er anden gang, at det sker. Det er hårdt, siger Josep Guardiola efter kampen ifølge AFP

Manchester City var dominerende gennem hele kampen og kom foran to gange, inden Tottenham udlignede til 1-1 og 2-2.

Dermed satte City to point til og er dermed to point efter Liverpool, som har maksimumpoint efter to kampe i denne sæson.

Hos Tottenham var manager Mauricio Pochettino anderledes begejstret, efter hvad der lignede et vundet point til gæsterne.

- Jeg elsker VAR. Jeg var ikke vild med det i første omgang, men nogle gange får man en fordel, ligesom vi gjorde i Champions League.

- Vi kan ikke stoppe den teknologiske udvikling. Det svært, fordi vi elsker fodbold som for 30 år siden, da det kun var dommerens beslutning. Der skete urimelige ting, men i løbet af en sæson udlignede det sig.

- Vi lever i en anden tid. Der er teknologi i fodbold, og det må vi acceptere. I dag kom det os til gode. Det vil også gå imod os, og så må vi acceptere det med ro og et smil, siger Pochettino ifølge Sky Sports.

VAR viste, at bolden ramte Aymeric Laporte på hånden.

Hvor man tidligere kunne diskutere en hånd eller arms placering, så trådte der nye fodboldregler i kraft fra denne sæson.

The International Football Association Board (Ifab), der forvalter fodboldloven, vedtog i marts flere regelændringer, som er trådt i kraft.

Det er blandt andet regler omkring afviklingen af straffespark og frispark, og når en spiller rammer bolden med hånden.

Tidligere skulle det være forsætligt, når en spiller ramte bolden med hånden, for at der skulle dømmes. Den regel er forsvundet, og rammer en spiller bolden uforsætligt nu, så skal der dømmes.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Tulipanen ved rådhuset ramt af selvtægt: Fredag fejrer de frivillige skulptur-rensere, at de nu er færdige på rådhuspladsen

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce