Annonce
Sport

Guardiola hylder sine spillere efter revanche

Jason Cairnduff/Ritzau Scanpix
Manchester City-manageren er imponeret over sine spilleres evne til at rejse sig efter midtugens CL-nedtur.

Der var mere end bare Premier League-point på spil, da Manchester City lørdag mødte Tottenham for anden gang på fire dage.

Josep Guardiolas mandskab var ude efter revanche, efter at det onsdag blev til et smerteligt exit i Champions League mod netop Tottenham.

City fik, hvad holdet var ude efter, da London-klubben blev slået 1-0 efter et mål af 18-årige Phil Foden.

Efter opgøret hyldede Guardiola da også sine spilleres evne til at rejse sig efter midtugens nedtur.

- Vi kunne have tabt Premier League i dag. Det var virkelig hårdt efter onsdagens kamp. Hvis jeg selv havde spillet, kunne jeg ikke have gjort, hvad mine spillere gjorde i dag.

- Mine spillere fortjener mere ros for denne kamp end for nogen anden kamp i denne sæson, siger den spanske manager ifølge nyhedsbureauet AFP.

Han håber, at skuffelsen over at ryge ud af Champions League kan motivere holdet til at sikre både Premier League-guldet og FA Cup-trofæet.

- Jeg har sagt til spillerne, at det er godt, hvis det stadig gør ondt.

- Oplevelsen mod Tottenham (i Champions League, red.) har givet os nogle følelser, som vi ellers ikke ville have haft. Men selv hvis det ikke lykkes at vinde Premier League og FA Cuppen, har det stadig været en flot sæson.

- Vi kæmper mod det bedste Liverpool-hold nogensinde, et af de bedste hold jeg nogensinde har set, siger Guardiola.

Manchester City har sin Premier League-skæbne i egne hænder. De forsvarende engelske mestre har således ét point mere på kontoen end Liverpool, efter at begge hold har spillet 34 kampe.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce