Annonce
Debat

Grusgrav. Forstår deres bekymring

I søndagsavisen 24.11. var der omtale af beboere i Skallebjerg, der føler sig afmægtige i forhold til regionens beslutninger om udvidelse af en eksisterende grusgrav.

Det er Region Syddanmark med Geolog Gitte Gro i spidsen, der står for godkendelse af råstofindvindingsprojekterne. Nærmeste beboere inddrages i høringsfasen i henhold til det som paragrafferne tilskriver.

For Enggårdsvej-området i Årslev har vi aktuelt en situation, hvor et nyt råstofindvindingsområde er under godkendelse. Vi har som nærmeste naboer ikke været inddraget i høringsfasen. Begrundelsen herfor var, at nærmeste beboelse ligger mere end 300 meter væk fra graveområdet. Dette er korrekt idet der er søgt om gravetilladelse fra midten af matriklen og væk fra Enggårdsvej-området. Om kort tid kan der så søges om udvidelse af arealet i lighed med situationen i Skallebjerg. Jeg tror ikke paragrafferne hindrer at beboere ud over de angivne afstande kan inddrages.

Jeg forstår udmærket Helle og Jesper Ditlefsens bekymring. Regeringen har givet udtryk for, at der lægges op til at kompensere beboere, som bliver hårdest ramt af grusgravning. Det kan kun gå for langsomt med at få det vedtaget. Samtidig burde der etableres et landsdækkende råd eller lignende, som varetager beboeres interesser i sådanne sager. Regionerne gør det ikke. Det er helt ok at der graves grus hvor grus findes. Men samfundet som helhed må sikre, at det sker under sundhedsmæssige forsvarlige vilkår, og at de der må tåle mest, kompenseres økonomisk. (forkortet af red.).

Grusgravens område ved Skallebjerg ved Haabry ligger ovre bag bakkerne og træerne. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Annonce
Sport For abonnenter

Landsholdets mangeårige massør har haft pacemaker i 27 år: Han tænker ikke på den, men tænker meget på Christian Eriksen

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart

Se videoen: Da kampuret slog 10 sendte barndomsbyen klapsalver af sted til Eriksen

Sport

Genlæs livebloggen: Danmark taber 1-2 efter formidabel præstation  

Annonce