Annonce
Nordfyn

Gruppeformand stemt ned: Pia Longet bliver ikke socialdemokratisk spidskandidat

Det blev kun én gang, at Pia Longet (gul skjorte) kom til at stå som socialdemokratisk gruppeformand i forbindelse med fremlæggelsen af det kommunale budget. Arkivfoto. Henrik Larsen
For anden gang i løbet af et år skal Socialdemokratiet have ny gruppeformand. Pia Longet tager konsekvensen, da det står klart, at hun ikke bliver spidskandidat til næste års kommunalvalg.

Nordfyn: Der skal en ny afstemning til, inden det står klart, hvem Socialdemokratiet på Nordfyn satser på som spidskandidat til kommunalvalget i 2021. Det står klart, efter at ingen af de tre kandidater fik over 50 procent af stemmerne ved den første afstemning.

Bernt Nikolajsen fik 48 stemmer, Helle Waagner 44, mens Pia Longet, partiets nuværende gruppeformand, måtte nøjes med 26 stemmer. Som konsekvens heraf fortæller Pia Longet, at hun med øjeblikkelig virkning ikke længere ønsker at være gruppeformand. En post, hun overtog sidste sommer efter Kim Johansen.

Annonce

- Jeg er på en gang både skuffet og lettet, siger Pia Longet med henvisning til, at hun i bund og grund sagde ja til at blive gruppeformand, fordi der ikke var andre kandidater.

Hun ser ingen grund til at fortsætte som gruppeformand valgperioden ud, når hun var den af de tre, som fik færrest stemmer. Samtidig tilføjer hun, at hun stadig ønsker at stille op til næste års kommunalvalg. Bernt Nikolaysen sidder på nuværende tidspunkt ikke i kommunalbestyrelsen. Det mest nærliggende vil derfor være, at Helle Waagner bliver ny gruppeformand.

Om hun eller Bernt Nikolaysen bliver spidskandidat, afgøres ved udgangen af juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Annonce