Annonce
forside

Gruppeformænd udskyder principbeslutning for Ribers grund

Forud for byrådsmødet på tirsdag, har gruppeformændene besluttet, at man vil sende sagen om byggeri på Ribers grund tilbage til behandling i udvalget det kom fra. Foto: Katrine Becher Damkjær. Foto: Katrine Becher Damkjær

Når sagen om principperne for det kommende lokalplanforslag for Ribers grund bliver taget op i byrådet på tirsdag, er udfaldet givet på forhånd. Byrådets gruppeformænd har på et møde fredag besluttet at sende sagen tilbage til Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget.

Svendborg: Hvis politikerne i byrådet vil, kan de i byrådssalen på tirsdag beslutte, hvilke principper der skal ligge til grund for det fortsatte arbejde med lokalplanforslag for Baagøe og Ribers gamle trælastgrund i Kullinggade.

Sagen er på dagsordenen, men på et møde fredag eftermiddag besluttede byrådets gruppeformænd, at man ikke vil træffe nogen endelig beslutning på tirsdag, fortæller borgmester, Lars Erik Hornemann (V) efter gruppeformændenes møde.

- Vi har brug for mere tid. Så der er opbakning fra stort set alle parter til, at vi sender sagen tilbage til udvalget på tirsdag til byrådsmødet. Så får vi undersøgt nogle flere ting og vender tingene med ejeren af grunden (Erik Skjærbæks ES Ejendomme red.) og prøver at se, om vi kan nå hinanden, så vi får en bredere politisk opbakning bag det her, siger Hornemann.

- Er det ikke at trække sagen i langdrag at sende den tilbage til udvalget?

- Det kan være nødvendigt nogle gange i politik, hvis man vil sikre bredest mulig opbakning.

Annonce

Før ES Ejendommes rådgiver C&W Arkitekter kan fortsætte arbejdet med forslag til lokalplan for Baagøe og Ribers gamle trælastgrund, skal politikerne træffe beslutning om, hvilke principper der skal ligge til grund for lokalplanforslaget. Det er beslutningen om de principper, der nu skal behandles i Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget igen.Når lokalplanforslaget så er færdigt, skal det først i såkaldt Stjernehøring internt i kommunen i 10 dage, hvorefter politikerne i Erhvervs-,Beskæftigelses- og Kulturudvalget bliver præcenteret for det, og hvis de godkender, sender de det i otte ugers offentlig høring.

Når høringen er slut, samles høringssvarene i en hvidbog, og politikerne i udvalget kan godkende lokalplanforslaget og sende det til endelig godkendelse i byrådet. Godkender byrådet, kan ES Ejendomme gå i gang med at bygge. Det sker formentlig ikke før efter sommerferien.

Villa og flade tage

Den socialdemokratiske gruppeformand, Bo Hansen var også med til mødet, og for ham at se, er der basis for at opnå bred enighed blandt partierne.

- Det fremstår ret tydeligt, hvad der skal til for at kunne samle et bredt flertal for den her lokalplan. Den Italienske Villa skal bevares, og så ønsker mange partier og lister sig en anden tagkonstruktion end fladt tag. Det var essensen jeg fik med ud af mødet. Hvis de to ting kan løses, så kan vi faktisk samle os bredt i byrådet.

Kan I så ikke bare beslutte det på byrådsmødet på tirsdag og komme videre?

- Vi skal have nogle kvalificerede input først, så vi ved hvad det vil betyde, hvis man vælger en anden tagkonstruktion. Vi er jo bare byrådsmedlemmer, så vi skal have en faglig vurdering af det, lyder det fra Bo Hansen, mens Lars Erik Hornemann oplyser at "vi er i dialog med investor om, hvorvidt man kan se for sig at man indarbejder Den Italienske Villa i projektet".

Arbejder hurtigt

Spørgsmålet om principperne for det kommende lokalplanforslag har været undervejs siden november, hvor Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget første gang tog stilling i sagen, og Bo Hansen kan ikke sige, hvor længe der går, før udvalget kan træffe en beslutning, når nu sagen sendes tilbage til udvalgsbehandling.

- Det er svært at sætte dato på, og jeg ved heller ikke om tidsfaktoren er så vigtig, for det gælder om ikke at haste sig igennem, men om at finde en rigtig god løsning. De her byggerier skal jo stå der i rigtig mange år, så nogle uger fra eller til er måske ikke det vigtigste.

Lars Erik Hornemann ser anderledes på det og siger, at retningslinjerne, der skal indgå og respekteres i lokalplanforslaget, snart vil blive besluttet.

- Det vil det på næste Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalgsmøde, forestiller jeg mig. Så vi er indstillet på at arbejde hurtigt, siger han.

Næste møde i udvalget er den 9. marts.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce