Annonce
Nyborg

Gruppeformænd om Tour-planer: 2022 er et godt tidspunkt

Stadig mere tyder på, at Nyborgs rolle som målby for Tour de France bliver udskudt til 2022. Her ses borgmester Kenneth Muhs (V) sammen med blandt andre løbsdirektør Christian Prudhommes. Arkivfoto: Kim Rune
Det vil langt fra være nogen katastrofe, hvis Nyborgs rolle som målby for Tour de France bliver rykket et år. Faktisk kan det vise sig at være en fordel.

Nyborg: Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V) har allerede været ude og sige det. Det samme har borgmestrene i Vejle og Sønderborg.

Og senest på et møde mandag aften stod det klart, at også gruppeformændene for de øvrige partier i Nyborgs byråd bakker op om, at det er bedre at vente til 2022 med at få besøg af Tour de France, hvis alternativet er, at verdens største cykelløb cykler helt uden om Danmark.

- Jeg har løbende været i dialog med gruppeformændene, men på mødet mandag bekræftede vi hinanden i, at det vigtigste er, at touren kommer til Danmark og til Nyborg. På nogle områder kan det ligefrem være en fordel, siger Kenneth Muhs.

Annonce

Selv peger han på, at man ved at flytte tour-starten i Danmark et år undgår at komme i karambolage med EM i fodbold og OL.

- I sommeren 2022 er der kun et internationalt event på den her størrelse, og det er Tour de France, fordi VM i Qatar er udskudt til om efteråret. Så ud fra en markedsføringsvinkel vil det være en fordel. Desuden vil det betyde, at vi får mere tid til planlægning. Det kan vi sagtens bruge, bemærker han.

Rift om de frivillige

Gruppeformanden for Socialdemokratiet, Sonja Marie Jensen, er helt på linje med borgmesteren.

- Ser man kynisk på det, skal vi ikke dele opmærksomheden med OL eller EM. Det giver mere opmærksomhed til Danmark og til Nyborg. Dertil kommer, at vores slot forhåbentlig er i gang med at blive bygget i 2022. Vi vil med andre ord have mere at vise frem. Og så er der de frivillige, som der bliver rift om i 2021, hvor vi får et stort Danehofmarked, og hvor Ørbæk Marked starter op igen, påpeger hun.

Nyborg Kommune har ansat Tue Kempf som projektchef i forbindelse med forberedelserne til Tour de France. Ender det med, at rollen som målby bliver udskudt et år, vil hans ansættelse skulle forlænges tilsvarende. Med ekstra udgifter til følge.

Ifølge både Kenneth Muhs og Sonja Marie Jensen er der dog enighed blandt gruppeformændene om, at det finder man en løsning på.


Ser man kynisk på det, skal vi ikke dele opmærksomheden med OL eller EM. Det giver mere opmærksomhed til Danmark og til Nyborg.

Sonja Marie Jensen, gruppeformand for Socialdemokratiet i Nyborg


- Det var noget andet, hvis vi stod to måneder før løbet og havde bestilt toiletvogne og alt mulig andet. Nu begrænser det sig til en enkelt ansættelse, som vi skal videreføre. Der er enighed om, at det ikke skal være afgørende for, om vi kan have Tour de France i Nyborg eller ej, fastslår borgmesteren.

Tirsdag oplyste Den Internationale Cykelunion (UCI), at Tour de France i 2021 rykkes en uge frem, så cykelløbet begynder den 26. juni og ikke den 2. juli som først planlagt.

På nuværende tidspunkt er der dog ikke taget stilling til, om Tour de France-starten i Danmark flyttes tilsvarende. Eller om den skubbes til året efter.

Annonce
Fyn For abonnenter

Corona er en god forretning: Carelink har fået knap en halv milliard i betaling for kviktest i Syddanmark

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Drama da bil kørte i lystbådehavnen: To unge gutter reddede ældre mand fra druknedøden

Odense For abonnenter

Direktør med barsk kritik af Odense Kommune: - Afregningen er langt ude over social dumping

Odense

Er du ikke blevet vaccineret endnu?: Fra næste uge falder antallet af vacciner markant

Sport

Jan fra Assens har fulgt landsholdet siden begyndelsen af 1980'erne: Kampen mod russerne var den bedste

Danmark

Tirsdagens coronatal: 155 nye smittede - 15 færre indlagte

Sport

Hjulmand punkterer tesen om Andreas Christensens manglende vildskab: - Han er en af de bedste

Sydfyn

51-årig mand skal fire år i fængsel: Voldtog sin egen datter

Kultur

Barchef lovede gratis omgang for hvert mål: Måtte forære over 1000 fadøl til euforiske fans

Odense

- Tak, du har reddet mit liv: Thormod var fanget i sit eget hjem, indtil en engel kom forbi

Erhverv For abonnenter

Finn og Hanne genopliver asparges-eventyr: Vil dyrke luksus-asparges til gourmet-restauranter og supermarkeder

Navne

Landsholdsbus stoppede foran rådhus - borgmester bød på 'russisk salat': Folk vinkede til overraskede passagerer

Annonce