Annonce
Nyborg

Gruppeformænd om Tour-planer: 2022 er et godt tidspunkt

Stadig mere tyder på, at Nyborgs rolle som målby for Tour de France bliver udskudt til 2022. Her ses borgmester Kenneth Muhs (V) sammen med blandt andre løbsdirektør Christian Prudhommes. Arkivfoto: Kim Rune
Det vil langt fra være nogen katastrofe, hvis Nyborgs rolle som målby for Tour de France bliver rykket et år. Faktisk kan det vise sig at være en fordel.
Annonce

Nyborg: Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V) har allerede været ude og sige det. Det samme har borgmestrene i Vejle og Sønderborg.

Og senest på et møde mandag aften stod det klart, at også gruppeformændene for de øvrige partier i Nyborgs byråd bakker op om, at det er bedre at vente til 2022 med at få besøg af Tour de France, hvis alternativet er, at verdens største cykelløb cykler helt uden om Danmark.

- Jeg har løbende været i dialog med gruppeformændene, men på mødet mandag bekræftede vi hinanden i, at det vigtigste er, at touren kommer til Danmark og til Nyborg. På nogle områder kan det ligefrem være en fordel, siger Kenneth Muhs.

Selv peger han på, at man ved at flytte tour-starten i Danmark et år undgår at komme i karambolage med EM i fodbold og OL.

- I sommeren 2022 er der kun et internationalt event på den her størrelse, og det er Tour de France, fordi VM i Qatar er udskudt til om efteråret. Så ud fra en markedsføringsvinkel vil det være en fordel. Desuden vil det betyde, at vi får mere tid til planlægning. Det kan vi sagtens bruge, bemærker han.

Annonce

Rift om de frivillige

Gruppeformanden for Socialdemokratiet, Sonja Marie Jensen, er helt på linje med borgmesteren.

- Ser man kynisk på det, skal vi ikke dele opmærksomheden med OL eller EM. Det giver mere opmærksomhed til Danmark og til Nyborg. Dertil kommer, at vores slot forhåbentlig er i gang med at blive bygget i 2022. Vi vil med andre ord have mere at vise frem. Og så er der de frivillige, som der bliver rift om i 2021, hvor vi får et stort Danehofmarked, og hvor Ørbæk Marked starter op igen, påpeger hun.

Nyborg Kommune har ansat Tue Kempf som projektchef i forbindelse med forberedelserne til Tour de France. Ender det med, at rollen som målby bliver udskudt et år, vil hans ansættelse skulle forlænges tilsvarende. Med ekstra udgifter til følge.

Ifølge både Kenneth Muhs og Sonja Marie Jensen er der dog enighed blandt gruppeformændene om, at det finder man en løsning på.


Ser man kynisk på det, skal vi ikke dele opmærksomheden med OL eller EM. Det giver mere opmærksomhed til Danmark og til Nyborg.

Sonja Marie Jensen, gruppeformand for Socialdemokratiet i Nyborg


- Det var noget andet, hvis vi stod to måneder før løbet og havde bestilt toiletvogne og alt mulig andet. Nu begrænser det sig til en enkelt ansættelse, som vi skal videreføre. Der er enighed om, at det ikke skal være afgørende for, om vi kan have Tour de France i Nyborg eller ej, fastslår borgmesteren.

Tirsdag oplyste Den Internationale Cykelunion (UCI), at Tour de France i 2021 rykkes en uge frem, så cykelløbet begynder den 26. juni og ikke den 2. juli som først planlagt.

På nuværende tidspunkt er der dog ikke taget stilling til, om Tour de France-starten i Danmark flyttes tilsvarende. Eller om den skubbes til året efter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Milioner på vej: Rahbæk Juel lover penge til både velfærd og vedligehold

Annonce