Annonce
Odense

Gruppe for bonusmødre: - Det er de forbudte tankers klub

Camilla Nyberg Rasmussen med sin datter i det lokale som Mødrehjælpen i Odense har stillet til rådighed for bonusmødregruppen, som er ny i Odense. Camilla Nyberg Rasmussen har selv gået i bonusmødregruppe i København. Det har hjulpet hende i hendes parforhold, hvor hendes mand har to børn fra et tidligere forhold, så nu har hun taget initiativet til at styre gruppen i Odense. Foto: Kim Rune.

Sammenbragte familier er der efterhånden mange af i Danmark, men en del af parrene går ofte fra hinanden igen. En ny bonusmødregruppe i Odense skal være med til at udrede de problemer, der opstår i en sammenbragt familie.

Odense: Jalousi, fornemmelsen af at være det tredje hjul, manglende kommunikation og børn, der fylder i parforholdet. Mange bonusmødre kan formentlig sætte sig ind i disse følelser, når det kommer til et forhold, hvor der er børn på kryds og tværs. Men en ny gruppe i Odense skal sætte fokus på de problemer og følelser, der kan være i en sammenbragt familie.

- Bonusmødregruppen giver mulighed for, at kvinder i alle aldre får pustet ud og vendt de problemer og følelser, de måtte stå med. Mange går ofte fra det første møde, og er helt vildt lettede, fordi det går op for dem, at de er i samme sko som mange andre, fortæller stifter af bonusmødregruppen i Odense Camilla Nyberg Rasmussen.

Konceptet med en gruppe for bonusmødre blev startet af psykolog Sia Holm i København i 2005. Efter mange samtaler med par, der var i parterapi, opdagede hun et behov for at lave en gruppe, hvori den sammenbragte familie var på dagsordenen. Gruppen for mændene kunne ikke løbe rundt, men det kunne gruppen for kvinderne.

- Den sammenbragte familie er en helt anden familieform end kernefamilien, og der er rigtig mange tabuer i det, fordi bare det at sige, at man har det underligt med kærestens barn eller at man føler sig jaloux, er frustrerende for mange, siger Sia Holm.

Annonce

Om bonusmødregruppen i Odense

Første møde er den 11. april fra 17.30 til 20.30, og det foregår i Mødrehjælpens lokaler på Tolderlundsvej 1 i Odense C. Derefter kører det den anden torsdag i hver måned.Konceptet startede i København i år 2005. Der findes også grupper i Aarhus, Skanderborg, Aalborg Falster, Fredensborg og Slagelse.

Mødet styres af 30-årige Camilla Nyberg Rasmussen, som til hverdag bor i Taastrup på Sjælland med sin mand, deres fælles barn samt hans to børn fra et andet forhold. Camilla er selv født og opvokset i Haarby på Fyn.

På hjemmesiden www.bonusmorgruppenodense.dk kan der læses mere om gruppen i Odense.

Camilla Nyberg Rasmussen lever i en sammenbragt familie. Hun har oplevet følelsen af være udenfor. - Nogle gange kunne jeg kommer til morgenbordet, og så sad hams to børn ved siden af ham på den ene side af bordet, og så kunne jeg sidde på den anden, så føler man sig udstødt, fortæller hun. Foto: Kim Rune.

Rådne følelser

Camilla Nyberg Rasmussen har brugt gruppen i København gennem de sidste fem år. Her har hun fået råd og redskaber til at løse de konflikter eller følelser, hun ofte står med i sit forhold.

- Når man sidder som et voksent menneske og bliver jaloux på sin mand eller kærestes børn, så føler man sig virkelig rådden indeni, fortæller hun.

Med gruppen i København har hun lært, at de skamfulde følelser, som man ikke tør sige højt for sig selv eller andre, er velkomne i bonusmødregruppen.

- Når man får sagt sine forbudte tanker højt i sådan en gruppe, så forsvinder de også i en eller anden grad, fortæller Camilla Nyberg Rasmussen.

12 til 15 fynboer har henvendt sig til gruppen i København og sagt, at de gerne ville have konceptet til Odense. Opgaven med at få gruppen etableret i Odense er Camilla Nyberg Rasmussen sprunget på.

- Gruppen i København har givet mig så meget, så hvis jeg kunne give lidt af det videre til andre, ville det være dejligt, fortæller hun.

Camilla Nyberg Rasmussen starter bonusmødregruppe i Odense. Foto: Kim Rune.

Intet tabu

24-årige Simone Natalie Pedersen har netop tilmeldt sig gruppen i Odense, som starter op den 11. april. Hun er bonusmor til sin kærestes søn, og hun håber, at gruppen kan hjælpe hende med at få snakket om de udfordringer, som hun står med i hverdagen.

- Det kan ind imellem være svært at finde ud af, hvor jeg skal sætte grænsen, fordi jeg skal ikke virke for mor-agtig, men min kærestes søn er også under mit tag, så balancen mellem, hvad jeg kan og ikke kan forlange, er ind imellem svær at finde, fortæller den 24-årige fynbo.

Simone Natalie Pedersen er ikke bange for at sige højt, at hun har behov for sådan en gruppe.

- Der er ikke noget tabu i at sige, at man deltager i en bonusmødregruppe, det er helt okay at række ud efter hjælp, fortæller hun.

Gruppen for bonusmødre har første møde den 11. april klokken 17.30 i Mødrehjælpens lokaler. Det koster 100 kroner at være med.

Camilla Nyberg Rasmussen starter bonusmødregruppe i Odense. Foto: Kim Rune.
Camilla Nyberg Rasmussen starter bonusmødregruppe i Odense. Foto: Kim Rune.
Camilla Nyberg Rasmussen starter bonusmødregruppe i Odense. Foto: Kim Rune.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Mette F: Østdanmark skal betale mere for et land i balance

OB

OB ophæver kontrakten med Anders K. Jacobsen: Kan frit forhandle med andre klubber

Annonce