Annonce
Faaborg-Midtfyn

Grundtvig var imod offentlig forsørgelse

Hvor betydningsfuld var han egentlig, ham dér Grundtvig?

Ryslinge: Ryslinge Aftenskole og Skolekredsen for Ryslinge Høj- og Efterskole arrangerer mandag 11. november kl. 19.30 et foredrag på Ryslinge Høj- og Efterskole med forfatteren Jes Fabricius fra Saxo Institut på Københavns Universitet. Han fortæller om "Grundtvigs betydning".

Foredraget handler om, at Grundtvig er blevet udpeget til at være ophavsmand til både demokratiet og velfærdsstaten.

"Hans betydning kan næppe overvurderes, hedder det i encyklopædiens portræt af ham. Men det er netop, hvad den kan. Han var ikke demokratisk pioner. Han var i almindelighed imod offentlige forsørgelse, og selv hvad angår folkehøjskolerne, var hans personlige indflydelse begrænset. Men det betyder ikke, at Grundtvig er uinteressant at studere i dag. Noget af det mest spændende ved Grundtvig er det, vi ikke forstår", hedder det i en pressemeddelelse fra arrangørerne af mødes med Jes Fabricius.

Alle er velkomne, men der skal betales entré.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Danmark

Liveblog: Så faldt dommen over Britta Nielsen - over seks års fængsel

Annonce