Annonce
forside

Grundstødt containerskib: Dykkerne er i vandet

Milljøskibet, Marie Miljø, er tidlig tirsdag morgen sejlet ud til det grundstødte containerskib nær Æbelø. Arkivfoto.

Tidlig morgen er Forsvarets Operationscenter sejlet ud til det grundstødte containerskib nær Æbelø. Her har de konstateret, at en smule dieselolie er sivet ud i vandet. Dykkere er sendt ned for at besigtige skroget.

Vagtholdslederen for Forsvarets Operationscenter meddeler her til morgen, at deres skib, Marie Miljø, er sejlet ud med et hold dykkere for at besigtige det containerskib, der ligger for anker nord for Bogense.

Containerskibet, Mito Strait, har lavet en såkaldt grundberøring og dermed formentlig slået hul på en af sine tre dieselolietanke.

- Vi har grund til at tro, at den af dieselolietankene, der var stort set tom, har fået et hul. Vi har set en lille smule dieselolie i vandet, og nu går dykkerne ned for at se på det, fortæller vagtholdslederen til Fyens.dk.

Han kan ikke give noget tidspunkt for, hvornår operationen er færdig, men erfaringer fortæller ham, at det altid tager længere end ventet.

- Det er dyrt for skibet at ligge stille, så de vil gerne videre hurtigst muligt. Nu skal vi først vurdere omfanget af skaderne, først derefter kan vi begynde at reparere, fortæller han.

Den smule dieselolie, der er set i vandet, kan de ikke gøre noget ved, men vagtholdslederen fortæller, at selvom et udslip selvfølgelig ikke er godt, så er typen af dieselolie heldigvis ret mild i forhold til, hvad der kan spilles.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce