Annonce
Assens

Grundsalg tager markant hop opad

Arkivfoto

Der er allerede solgt flere grunde i 2018 end i hele 2017, og der er overvældende interesse for nye udstykninger i Tommerup.

Selv om vi ikke er kommet længere ind i 2018, end at vintergækkerne og anemonerne stadig kæmper for at bryde igennem den frosthårde jord, er der på nuværende tidspunkt allerede blevet solgt flere byggegrunde i Assens Kommune end sidste år.

En opgørelse fra kommunen viser, at der sidste år blev solgt 10 grunde, og at der i indeværende år er solgt 11 styk. Dertil kommer, at der i midten af august kommer en ny udstykning med 12 grunde i Tommerup, og allerede nu står 185 personer på en "interesseret-liste", oplyser Bente Koch Boe fra byrådssekretariatet.

- Sidste gang jeg havde mange på sådan en liste var i forbindelse med Højsletten II i Tommerup St., og dengang stod der nogle og 50 på listen. Så det er en rigtig flot liste denne gang, men der er selvfølgelig ikke garanti for, at de køber noget, siger Bente Koch Boe.

Gå på opdagelse i kommunens byggegrunde

På Assens Kommunes hjemmeside kan du finde en oversigt over alle de grunde, som er til salg i kommunen. Siden hedder www.assens.dk, og nederst til venstre på forsiden kan du klikke dig ind til byggegrundene. I øjeblikket har kommunen 97 byggegrunde til salg.

Opfylder huskøbernes ønsker

Anders Dam fra Plan og Kultur tror, interessen skyldes det store fokus, der har været på Tommerupperne de seneste år, og at Plan og Kultur har skabt et boligområde med en identitet, som taler til nutidens huskøbere.

- Det er nogle flotte tal, vi har opnået. De kommer sig af, at vi de sidste år har arbejdet målrettet med Tommerup som område. Vi har lavet en overordnet visionsplan, som handler om, hvordan de to Tommerupper skal udvikle sig og bindes sammen. Det andet ben er, at vi har lavet en rammelokalplan for området Overmarken samt en regnvandsplan for Tommerup by. Vi har fået sammentænkt klimasikring og regnvand med nogle rekreative løsninger som taler ind i, at området er grønt og naturskønt. Lægger vi det hele sammen, så betyder det, at der har været meget fokus på Tommerupperne i de sidste år, og det skaber selvfølgelig noget opmærksomhed, siger Anders Dam.

Samtidig har der været udskrevet navnekonkurrence i forbindelse med udstykningen, og Plan og Kultur har "dryppet" historier til pressen hen ad vejen, fortæller Anders Dam.

Søren Steen Andersen (V) håber, at kommunen når at sælge cirka 40 byggegrunde i år.

- Det vidner selvfølgelig om, at vi er ambitiøse, og det skal man også være en gang imellem. De seneste år har kreditmarkedet været meget nedkølet, men nu åbner det lige så stille op, og så skal vi være klar. Derfor besluttede vi også for nogle år siden, at vi ville købe og byggemodne jord for 35 millioner kroner, og det er så det, vi er gået i gang med i Tommerup, siger han.

Annonce

Borgmesteren er optimistisk

I 2007 blev der solgt 66 byggegrunde i Assens Kommune, og siden da er der blevet solgt væsentligt færre grunde om året. Det værste år var i 2013, hvor der kun blev solgt fire grunde.

Trods den meget langsomt opadgående kurve er Søren Steen Andersen optimist og ser intet til grund for, at grundsalget ikke igen skal nå tidligere tiders højder.

- Konjunkturerne går op og ned i bølger, og det gælder også med tilflytningen til landdistrikterne. Lad os nu se - det bliver rigtig spændende at følge med i over tid, lyder det fra borgmester Søren Steen Andersen.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Campingpladsejer har udsigt til ”århundredets” sæson: - Vi kunne have lejet 100 hytter ud - det er fuldstændig vildt

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Nu får bilisterne en ny smutvej gennem Odense: S og DF skød forslag om bilfri plads ned

Odense For abonnenter

Trafikforsker angriber rapport om letbanen: - Aarhus er for lille til en letbane, og Odense er endnu mere for lille

Speedway

Endelig publikum til speedway i Fjelsted igen: Men festen blev spoleret af store tekniske problemer og et sløjt fynsk hjemmehold

Odense

Se video: Sankthans og D-A-D rykkede ind på havnen

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Odense

Søren gav penge til de små i lokalsamfundet: - Tusind tak - det betyder virkelig noget

Erhverv

Stort byggefirma sender 65 ansatte hjem efter smitteudbrud: - Det er ikke ovre endnu

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Odense For abonnenter

Kommentar: S og DFs nej til at lukke for smutvej i Odense er helt sort i en tid, hvor politikerne skal tænke grønt

Middelfart For abonnenter

Kæmpe interesse for luksusbiler: Middelfart-milliardærs leasingfirma vokser med rekordfart

Nyborg For abonnenter

Jubel i Frørup: Byråd vil holde hånden under de små skoler

Annonce