Annonce
Assens

Grundsalg tager markant hop opad

Arkivfoto

Der er allerede solgt flere grunde i 2018 end i hele 2017, og der er overvældende interesse for nye udstykninger i Tommerup.

Selv om vi ikke er kommet længere ind i 2018, end at vintergækkerne og anemonerne stadig kæmper for at bryde igennem den frosthårde jord, er der på nuværende tidspunkt allerede blevet solgt flere byggegrunde i Assens Kommune end sidste år.

En opgørelse fra kommunen viser, at der sidste år blev solgt 10 grunde, og at der i indeværende år er solgt 11 styk. Dertil kommer, at der i midten af august kommer en ny udstykning med 12 grunde i Tommerup, og allerede nu står 185 personer på en "interesseret-liste", oplyser Bente Koch Boe fra byrådssekretariatet.

- Sidste gang jeg havde mange på sådan en liste var i forbindelse med Højsletten II i Tommerup St., og dengang stod der nogle og 50 på listen. Så det er en rigtig flot liste denne gang, men der er selvfølgelig ikke garanti for, at de køber noget, siger Bente Koch Boe.

Gå på opdagelse i kommunens byggegrunde

På Assens Kommunes hjemmeside kan du finde en oversigt over alle de grunde, som er til salg i kommunen. Siden hedder www.assens.dk, og nederst til venstre på forsiden kan du klikke dig ind til byggegrundene. I øjeblikket har kommunen 97 byggegrunde til salg.

Opfylder huskøbernes ønsker

Anders Dam fra Plan og Kultur tror, interessen skyldes det store fokus, der har været på Tommerupperne de seneste år, og at Plan og Kultur har skabt et boligområde med en identitet, som taler til nutidens huskøbere.

- Det er nogle flotte tal, vi har opnået. De kommer sig af, at vi de sidste år har arbejdet målrettet med Tommerup som område. Vi har lavet en overordnet visionsplan, som handler om, hvordan de to Tommerupper skal udvikle sig og bindes sammen. Det andet ben er, at vi har lavet en rammelokalplan for området Overmarken samt en regnvandsplan for Tommerup by. Vi har fået sammentænkt klimasikring og regnvand med nogle rekreative løsninger som taler ind i, at området er grønt og naturskønt. Lægger vi det hele sammen, så betyder det, at der har været meget fokus på Tommerupperne i de sidste år, og det skaber selvfølgelig noget opmærksomhed, siger Anders Dam.

Samtidig har der været udskrevet navnekonkurrence i forbindelse med udstykningen, og Plan og Kultur har "dryppet" historier til pressen hen ad vejen, fortæller Anders Dam.

Søren Steen Andersen (V) håber, at kommunen når at sælge cirka 40 byggegrunde i år.

- Det vidner selvfølgelig om, at vi er ambitiøse, og det skal man også være en gang imellem. De seneste år har kreditmarkedet været meget nedkølet, men nu åbner det lige så stille op, og så skal vi være klar. Derfor besluttede vi også for nogle år siden, at vi ville købe og byggemodne jord for 35 millioner kroner, og det er så det, vi er gået i gang med i Tommerup, siger han.

Annonce

Borgmesteren er optimistisk

I 2007 blev der solgt 66 byggegrunde i Assens Kommune, og siden da er der blevet solgt væsentligt færre grunde om året. Det værste år var i 2013, hvor der kun blev solgt fire grunde.

Trods den meget langsomt opadgående kurve er Søren Steen Andersen optimist og ser intet til grund for, at grundsalget ikke igen skal nå tidligere tiders højder.

- Konjunkturerne går op og ned i bølger, og det gælder også med tilflytningen til landdistrikterne. Lad os nu se - det bliver rigtig spændende at følge med i over tid, lyder det fra borgmester Søren Steen Andersen.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Charlottes børn har flere gange sovet på banegården: Transportminister vil nu have undersøgt behovet for nattog på Svendborgbanen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sikke et pletskud - pludselig var de sjældne ugleunger lige foran Oles kamera: - Det er et meget specielt øjeblik

Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Sydfyn

Slut med Stenstrup-manøvren: Bramsen og Helveg vil lave vigespor på Svendborgbanen

Navne For abonnenter

Som far så datter - Anika får energi af sit frivillige arbejde

Mens ledigheden nærmer sig bundrekord, kan Agnetha ikke skaffe faglærte medarbejdere: - Nu er vi ude i alle muligheder for at finde folk

Nordfyn

Beredskabet måtte opgive søgningen: Mand svømmede ud på midten af sø og forsvandt fra overfladen

Navne For abonnenter

Stjerne i "Langt fra Las Vegas": Nu er Sofie revystjerne på Fyn

For abonnenter

Kim solgte sin virksomhed for et trecifret millionbeløb: - Man skal aldrig blive iværksætter for pengenes skyld

Erhverv

Stålgigant ansætter på livet løs til ny fabrik - breder sig over kæmpe areal

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Sport For abonnenter

Modgangen vendt til endnu en triumf - Odense Håndbold ser frem til drømmefinalen mod Esbjerg

Odense For abonnenter

Kendt fra Bagedysten - nu sælger hun kager i Odense: - Folk kan blive helt chokerede over prisen

Faaborg-Midtfyn

Kommune betalte for lidt i løn: Kludrede i ansættelser og må efterbetale 191.500 kroner

Annonce