Annonce
Odense

Grundlovsforhør om afpresning: Bandemedlemmer nægter at sige noget

Arkivfoto: Yilmaz Polat.

To mænd med tilknytning til den kriminelle bande Black Army fremstillet i grundlovsforhør sigtet for at have presset penge af tatovør i Odense. Begge har nægtet at sige noget i retten.

To mænd med tilknytning til bandegrupperingen Black Army valgte ikke at sige noget som helst i de grundlovsforhør ved Retten i Odense, de mandag over middag blev fremstillet i. De sigtes for afpresning af en tatovør i Odense.

I fredags stod tatovører i Odense frem og forklarede, hvordan de torsdag var blevet opsøgt af personer iført tøj med Black Army-logo og afkrævet beskyttelsespenge.

Det betød, at Fyns Politi hen over weekenden slog til mod flere bandemedlemmer, og søndag blev en person med tilknytning til Black Army varetægtsfængslet frem til den 10. marts.

Søndag blev yderligere to personer på henholdsvis 23 år og 36 år med tilknytning til bandegrupperingen anholdt, og de blev mandag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Ligesom grundlovsforhøret søndag foregik det mandag også for lukkede døre af hensyn til politiets opklaring, mens det lykkedes Fyens Stiftstidendes repræsentant at få afvist forsvarerens krav om navneforbud for de to mænd.

Begge fik læst sigtelsen op af anklageren, nægtede ifølge deres forsvarer sigtelsen og ville i øvrigt ikke udtale sig overhovedet i retten. Derefter valgte retten at lukke dørene.

Ifølge sigtelsen skulle den pågældende tatovør betale et fast månedligt beløb til Black Army, og de tre personer, som havde opsøgt ham, ville komme igen mandag for formentlig at indkassere pengene.

- Vi vil gerne have noget støtte. Vi synes, I skal betale noget støtte til os hver måned, lød beskeden til en af tatovørerne.

Begge mænd ankom til retsbygningen iført håndjern, som blev taget af dem under grundlovsforhøret, og monteret igen bagefter. De er begge varetægtsfængslet frem til 10. marts.

Det er langt fra første gang, der er rygter om beskyttelsespenge i Odense. I årevis har det sværmet med rygter om, at shawarmabarer, cafeer og forretninger er blevet opkrævet beskyttelsespenge fra blandt andet Black Army, men det er første gang, at det er blevet anmeldt til politiet.

Odenses borgmester, Peter Rahbek Juel (S), var i weekenden igen ude at sige, at det gælder om at slå hårdt ned på bandekriminaliteten.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg For abonnenter

Brandfolk fik ikke besked i tide om uheld på broen: - 10 minutter kan være forskel på liv eller død, når man er fastklemt

Nordfyn For abonnenter

Rita og Søren Jensen sad i bussen, der væltede: - Vi har det udmærket

Odense

Rygetrængende ung mand gjorde sig til røver for cigaretter: - Ham skal vi nok få snakket med

Erhverv For abonnenter

Rekord i Assens: Tobaksfabrik får et kæmpe millionoverskud

Skandaleramt region sender opråb om hjælp

Nordfyn

Turistbus kørte i grøften og væltede: 36 ældre passagerer sad indespærret

Erhverv For abonnenter

Rekordstort overskud i fynsk øl-mekka: - Folk er rigtig glade, når de kommer ind

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Assens

Oksekødet er skiftet ud efter prisstigninger: Sådan handler vi nu

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Nordfyn For abonnenter

Nu udløber fristen: Hasmark Vandværk kan komme til at levere rent vand med tankbiler

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Prestigefyldt cykelfabrik lukkede produktionen og gik fra 100 til 14 ansatte: Nu er flere års underskud vendt til markant millionoverskud

Navne For abonnenter

Noah står i spidsen for Odense Pride: Han glæder sig især til ét øjeblik i år

Annonce