Annonce
Sydfyn

Grundlovsforhør efter drama på Tåsinge: 53-årig mand blev skudt i hovedet

Den 53-årige mand fra Bjerreby er sigtet for forsøg på manddrab på betjent og trusler og skud ført mod to mænd på privat adressen. Der var grundlovsforhør tirsdag, men den sigtede kunne ikke selv være tilstede pga. sin tilstand. Han varetægtsfængsles i fire uger, oplyser Fyns Politi. Foto: Michael Bager
Den 53-årige mand, der tirsdag var årsagen til en stor politiaktion i Bjerreby på Tåsinge, blev varetægtsfængslet i et grundlovsforhør onsdag. Den 53-årige kunne ikke selv være til stede, da han ligger i koma efter at være blevet skudt i hovedet. Han er sigtet for trusler efter at have skudt mod to mænd og forsøg på manddrab.
Annonce
Svendborg/Bjerreby: Onsdag klokken 14 var der grundlovsforhør oven på tirsdagens skuddrama ved Bjerreby. Her havde en 53-årig lokal mand forskanset sig med våben. Det skete efter, at han havde truet og skudt mod to mænd på sin adresse. Den 53-årige mand kunne ikke selv være til stede i retten, da han er hårdt såret og ligger i koma, men dog er uden for livsfare. Sådan var meldingen i hvert fald onsdag formiddag. I grundlovsforhøret fremgik det, at den 53-årige mand fra Bjerreby, under politiaktionen blev skudt i hovedet. - Er han ved bevidsthed? spurgte dommeren anklager ved Fyns Politi Brian Dybdahl ved grundlovsforhørets begyndelse. - Jeg kan læse, at han blev skudt i hovedet, tilføjede dommeren, hvorefter Brian Dybdahl henviste til diskretion, da anklagemyndigheden ville anmode om dørlukning.
Annonce

Lukkede døre

I sigtelsen, der blev oplæst i retssalen, fremgik det, at den 53-årige mand er sigtet for forsøg på manddrab på en politibetjent, der blev ramt af et skud i højre overarm. Dernæst er han sigtet for trusler og for at have skudt mod to mænd, som tirsdag befandt sig på sigtedes adresse. Herefter var det ikke muligt for avisen at være til stede til resten af grundlovsforhøret trods protest. Anklagemyndighedens anmodning om lukkede døre blev godkendt. Dørene blev lukket af hensyn til den videre efterforskning, forlød argumentationen hos anklager Brian Dybdahl. - Politiet har haft under 21 timer til at efterforske sagen. Hvis de folk, vi mangler at snakke med, så først læser det i avisen, er vi bange for, at det påvirker dem, sagde Brian Dybdahl i retten. Forsvarer, advokat Michael Meyn protesterede ikke mod dørlukning og henviste også til, at sigtedes navn skulle forblive mørklagt. - Der er noget familietragedie ind over, og der er nogle børn, der også skal tages hensyn til, sagde Michael Meyn og tilføjede: - Desuden mener jeg, det er en unødvendig krænkelse, hvis hans navn kommer frem. Han bliver fremstillet uden selv at kunne blive hørt.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Påvirket fynbo fik taget bilen

Annonce