Annonce
Odense

Grundlovsforhør: 40-årig mand fra misbrugsmiljøet varetægtsfængslet efter knivstikkeri på åben gade

Efter knivstikkeriet ved Skulkenborg i Odense var politiet ude med hunde på gerningsstedet. Foto: Kenneth Klingenberg
En 40-årig mand blev Kristi himmelfartsdag varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for at have stukket en 50-årig mand i halsen med kniv onsdag formiddag, ved et grundlovsforhør i Retten i Svendborg.

Odense: Den 40-årige mand, der onsdag formiddag klokken 9.44 blev anholdt og sigtet for legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter efter flere gange at have stukket ud efter en 50-årig mand, og en enkelt gang at have stukket ham i halsen med en såkaldt "push dagger", blev på Kristi himmelfartsdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Svendborg.

I retten kom det frem, at den 50-årige mand under afhøring på Odense Universitetshospital (OUH) havde forklaret, at han havde stået ved Skulkenborg i Odense sammen med en bekendt, som han gør dagligt. En yngre mand havde spurgt efter narkotika, hvortil den 50-årige havde afvist ham. Den yngre mand havde gjort oprør og var gået, men kom derefter tilbage og overfaldt den 50-årige mand.

Flygtede fra stedet

Gerningsmanden skulle ifølge afhøringsrapporten have råbt noget i stil med "skal jeg slå dig ihjel mand?" Derefter havde den yngre mand stukket ham i halsen, hvor det begyndte at bløde kraftigt fra stiksåret.

Efterfølgende flygtede gerningsmanden i en grå bil, hvori vidner også så en ældre kvinde og en anden mand sidde. En grå bil blev senere standset i krydset mellem Grønlykkevej og Middelfartvej, og her blev den 40-årige mand sigtet og anholdt sammen med en anden mand i bilen. Den 40-årige mand var ved anholdelsen i besiddelse af en kniv.

Senere på dagen blev den anden mand løsladt.

Efter overfaldet søgte den 50-årige mand hjælp i Kirkens Korshærs varmestue i Nørregade.

Overvågningsbilleder fra episoden viste, hvordan gerningsmanden overfaldt den 50-årige mand, som efterfølgende tog sig til halsen.

I retten fremgik det også af den 50-årige mands forklaring, at de to ikke kendte hinanden personligt, men at han kender den yngre mand fra misbrugsmiljøet, og har hørt, at han altid går med kniv.

Annonce

Fængsling i surrogat

Ved dagens grundlovsforhør blev den sigtede 40-årige mand varetægtsfængslet i de næste fire uger frem til den 10. juni med anklagerens ønske om, at han overføres til en sikret psykiatrisk afdeling, såkaldt surrogat. Både den sigtede og hans forsvarer accepterede kendelsen.

Under hele grundlovsforhøret sad den sigtede tavs, og kiggede ned i jorden. Han var bæltefikseret, og det kom hurtigt frem, at han ikke ønskede at udtale sig. Ifølge forsvareren på grund af, at han havde det for dårligt.

Ud over varetægtsfængsling begærede anklageren også, at der bliver lavet en mentalundersøgelse på den 40-årige mand. Det modsatte forsvareren sig på nuværende tidspunkt med begrundelsen, at den sigtede ikke kunne tage stilling til det lige nu - ligesom at den sigtede heller ikke ønskede at afgive forklaring ved grundlovsforhøret.


Gerningsmanden skulle ifølge afhøringsrapporten have råbt noget i stil med "skal jeg slå dig ihjel mand?" Derefter havde den yngre mand stukket ham i halsen, hvor det begyndte at bløde kraftigt fra stiksåret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce