Annonce
Odense

Grundlovsforhør: 40-årig mand fra misbrugsmiljøet varetægtsfængslet efter knivstikkeri på åben gade

Efter knivstikkeriet ved Skulkenborg i Odense var politiet ude med hunde på gerningsstedet. Foto: Kenneth Klingenberg
En 40-årig mand blev Kristi himmelfartsdag varetægtsfængslet i fire uger, sigtet for at have stukket en 50-årig mand i halsen med kniv onsdag formiddag, ved et grundlovsforhør i Retten i Svendborg.

Odense: Den 40-årige mand, der onsdag formiddag klokken 9.44 blev anholdt og sigtet for legemsangreb af særlig rå, brutal eller farlig karakter efter flere gange at have stukket ud efter en 50-årig mand, og en enkelt gang at have stukket ham i halsen med en såkaldt "push dagger", blev på Kristi himmelfartsdag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Svendborg.

I retten kom det frem, at den 50-årige mand under afhøring på Odense Universitetshospital (OUH) havde forklaret, at han havde stået ved Skulkenborg i Odense sammen med en bekendt, som han gør dagligt. En yngre mand havde spurgt efter narkotika, hvortil den 50-årige havde afvist ham. Den yngre mand havde gjort oprør og var gået, men kom derefter tilbage og overfaldt den 50-årige mand.

Flygtede fra stedet

Gerningsmanden skulle ifølge afhøringsrapporten have råbt noget i stil med "skal jeg slå dig ihjel mand?" Derefter havde den yngre mand stukket ham i halsen, hvor det begyndte at bløde kraftigt fra stiksåret.

Efterfølgende flygtede gerningsmanden i en grå bil, hvori vidner også så en ældre kvinde og en anden mand sidde. En grå bil blev senere standset i krydset mellem Grønlykkevej og Middelfartvej, og her blev den 40-årige mand sigtet og anholdt sammen med en anden mand i bilen. Den 40-årige mand var ved anholdelsen i besiddelse af en kniv.

Senere på dagen blev den anden mand løsladt.

Efter overfaldet søgte den 50-årige mand hjælp i Kirkens Korshærs varmestue i Nørregade.

Overvågningsbilleder fra episoden viste, hvordan gerningsmanden overfaldt den 50-årige mand, som efterfølgende tog sig til halsen.

I retten fremgik det også af den 50-årige mands forklaring, at de to ikke kendte hinanden personligt, men at han kender den yngre mand fra misbrugsmiljøet, og har hørt, at han altid går med kniv.

Annonce

Fængsling i surrogat

Ved dagens grundlovsforhør blev den sigtede 40-årige mand varetægtsfængslet i de næste fire uger frem til den 10. juni med anklagerens ønske om, at han overføres til en sikret psykiatrisk afdeling, såkaldt surrogat. Både den sigtede og hans forsvarer accepterede kendelsen.

Under hele grundlovsforhøret sad den sigtede tavs, og kiggede ned i jorden. Han var bæltefikseret, og det kom hurtigt frem, at han ikke ønskede at udtale sig. Ifølge forsvareren på grund af, at han havde det for dårligt.

Ud over varetægtsfængsling begærede anklageren også, at der bliver lavet en mentalundersøgelse på den 40-årige mand. Det modsatte forsvareren sig på nuværende tidspunkt med begrundelsen, at den sigtede ikke kunne tage stilling til det lige nu - ligesom at den sigtede heller ikke ønskede at afgive forklaring ved grundlovsforhøret.


Gerningsmanden skulle ifølge afhøringsrapporten have råbt noget i stil med "skal jeg slå dig ihjel mand?" Derefter havde den yngre mand stukket ham i halsen, hvor det begyndte at bløde kraftigt fra stiksåret.

Annonce
Nordfyn For abonnenter

Peder vil være klimavenlig, men det må han ikke: - Jeg føler mig magtesløs

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Troede aldrig hun blev rask: Efter halvandet år med corona-senfølger snører Mette igen løbeskoene

Odense For abonnenter

Windell og de ældre vinder mest med ny budgetaftale i Odense

Kultur

Sjældent har smerte føltes så smuk: Stuart A. Staples krøb under huden med ultraintim messe

OB

Se højdepunkterne: To farlige hjørnespark gjorde det onde ved OB

Assens

Beboere på 'helt almindelig villavej' vinder landsdækkende konkurrence: - Nu har vi en anledning til at holde en vejfest

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Faaborg-Midtfyn

We want it all... - Queen Machine fik Faaborg til at at rocke

Nyborg

Kommunen trækker i land om dødsulykke i børnehave: - Vi ved ikke, om der var tale om et hændeligt uheld

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Kultur

Country-kvintet talte frit fra leveren om sexisme: - Hvis ikke jeg knaldede med chefen, fik jeg ingen kontrakt

Navne For abonnenter

Egil fik dødsdommen i februar: Humøret og omsorgen for andre mistede han aldrig

OB

AaB straffede fynboerne på to hjørnespark: OB sendt hjem til dødbolds-træning

Annonce