Annonce
112

30-årig mand fængslet: Politiet fandt skarpladt 9mm-pistol i hans postkasse

Grundlovsforhøret begyndte onsdag klokken ni i Retten i Odense. Arkivfoto: Michael Bager.
En 30-årig mand fra Vollsmose er onsdag blevet fremstillet i grundlovsforhør for lukkede døre. Han er sigtet for våbenbesiddelse og er nu varetægtsfængslet indtil foreløbigt den 8. maj.

Retten i Odense har onsdag formiddag valgt at varetægtsfængsle en 30-årig mand. Det skete ved et grundlovsforhør for lukkede døre.

Den 30-årige blev anholdt og sigtet for våbenbesiddelse, efter politiet tirsdag morgen klokken kvart over ni fandt et skarpladt våben i mandens postkasse foran hans bopæl i Granparken i Vollsmose.

I postkassen lå, ifølge anklager Kirsten Flummer, en 9mm-pistol med fyldt magasin.

Anklageren bad retten om, at dørene blev lukket af hensyn til sagens opklaring. Det valgte dommer Mette Brock Hansen at lytte til og bad derfor pressen om at forlade retssalen.

Den 30-årige, der mødte op i sportstøj og med en krykke under den ene arm, er varetægtsfængslet til den 8. maj.

Næste skridt for politiet er at foretage tekniske undersøgelser af våbnet, blandt andet for at lede efter eventuelle dna-spor.

Annonce

Flere episoder

Anholdelsen og fundet af pistolen sker i kølvandet på flere episoder i Odense, hvor politiet har måttet anholde et større antal personer.

Søndag aften så vidner en bevidst påkørsel af en person i Heltzensgade, hvor politiet fandt tre forulykkede biler. Senere blev en hvid Mercedes med store skader og blodrester fundet i Ørstedsgade. Den påkørte person er ikke dukket op. Hændelsen fandt sted kort efter en anmeldelse om et stort slagsmål mellem to grupper i Korsløkkehaven. Et område, som tidligere er blevet nævnt i forbindelse med den ene gruppering i bandekonflikten. Tre personer blev anholdt natten til mandag og løsladt igen efter afhøring.

Og tirsdag aften blev hele ni personer anholdt i Victoriagade efter en biljagt i Skibhuskvarteret og Vollsmose. De ni blev anholdt for at opretholde ro og orden, men politiet løslod dem igen, da det ikke står klart, hvem der har kørt bilerne, og førerne derfor ikke kan sigtes.

- Personerne er fra et miljø, hvor man ikke er så meget for at snakke, sagde vagtchef ved Fyns Politi Thomas Bentsen.

Politiet indførte i en længere periode både visitationszone og en skærpet strafzone efter tre skudepisoder i januar og februar, som af Fyns Politi blev beskrevet som del af en verserende bandekonflikt. Zonerne blev ophævet 7. marts, hvor trygheden ifølge politiet umiddelbart var genskabt.

Den tredje april ledte politiet sammen med 25 soldater efter fragmenter fra projektiler og patroner efter skyderierne i Vollsmose. Der blev gjort flere fund, som politiet dog ikke ønskede at uddybe.

Fem mænd sidder varetægtsfængslet sigtet for drabsforsøg efter den seneste skudepisode 20. februar, hvor der blev skudt mod en mand og hans fireårige søn på Bøgetorvet i Vollsmose.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Norske salmer på folkemelodier

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];