Annonce
112

30-årig mand fængslet: Politiet fandt skarpladt 9mm-pistol i hans postkasse

Grundlovsforhøret begyndte onsdag klokken ni i Retten i Odense. Arkivfoto: Michael Bager.
En 30-årig mand fra Vollsmose er onsdag blevet fremstillet i grundlovsforhør for lukkede døre. Han er sigtet for våbenbesiddelse og er nu varetægtsfængslet indtil foreløbigt den 8. maj.

Retten i Odense har onsdag formiddag valgt at varetægtsfængsle en 30-årig mand. Det skete ved et grundlovsforhør for lukkede døre.

Den 30-årige blev anholdt og sigtet for våbenbesiddelse, efter politiet tirsdag morgen klokken kvart over ni fandt et skarpladt våben i mandens postkasse foran hans bopæl i Granparken i Vollsmose.

I postkassen lå, ifølge anklager Kirsten Flummer, en 9mm-pistol med fyldt magasin.

Anklageren bad retten om, at dørene blev lukket af hensyn til sagens opklaring. Det valgte dommer Mette Brock Hansen at lytte til og bad derfor pressen om at forlade retssalen.

Den 30-årige, der mødte op i sportstøj og med en krykke under den ene arm, er varetægtsfængslet til den 8. maj.

Næste skridt for politiet er at foretage tekniske undersøgelser af våbnet, blandt andet for at lede efter eventuelle dna-spor.

Annonce

Flere episoder

Anholdelsen og fundet af pistolen sker i kølvandet på flere episoder i Odense, hvor politiet har måttet anholde et større antal personer.

Søndag aften så vidner en bevidst påkørsel af en person i Heltzensgade, hvor politiet fandt tre forulykkede biler. Senere blev en hvid Mercedes med store skader og blodrester fundet i Ørstedsgade. Den påkørte person er ikke dukket op. Hændelsen fandt sted kort efter en anmeldelse om et stort slagsmål mellem to grupper i Korsløkkehaven. Et område, som tidligere er blevet nævnt i forbindelse med den ene gruppering i bandekonflikten. Tre personer blev anholdt natten til mandag og løsladt igen efter afhøring.

Og tirsdag aften blev hele ni personer anholdt i Victoriagade efter en biljagt i Skibhuskvarteret og Vollsmose. De ni blev anholdt for at opretholde ro og orden, men politiet løslod dem igen, da det ikke står klart, hvem der har kørt bilerne, og førerne derfor ikke kan sigtes.

- Personerne er fra et miljø, hvor man ikke er så meget for at snakke, sagde vagtchef ved Fyns Politi Thomas Bentsen.

Politiet indførte i en længere periode både visitationszone og en skærpet strafzone efter tre skudepisoder i januar og februar, som af Fyns Politi blev beskrevet som del af en verserende bandekonflikt. Zonerne blev ophævet 7. marts, hvor trygheden ifølge politiet umiddelbart var genskabt.

Den tredje april ledte politiet sammen med 25 soldater efter fragmenter fra projektiler og patroner efter skyderierne i Vollsmose. Der blev gjort flere fund, som politiet dog ikke ønskede at uddybe.

Fem mænd sidder varetægtsfængslet sigtet for drabsforsøg efter den seneste skudepisode 20. februar, hvor der blev skudt mod en mand og hans fireårige søn på Bøgetorvet i Vollsmose.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Emil fortæller om indsekter på Kulturøen

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Annonce