Annonce
Erhverv

Grundareal på toppen af Fyn: Campingpladsgrund udbudt til salg

Flyvesandet Strand Camping ligger i området Agernæs, som er et totalfredet fuglereservat. Foto: Dorthe Wolff
Grunden, hvor den i DCU-regi 57 år gamle campingplads Flyvesandet Strand Camping ligger, er udbudt til salg.

Flyvesandet: Freja Ejendomme har fra 1. marts sat grundarealet, hvor Flyvesandet Strand Camping ligger, til salg. Grundarealet er bortforpagtet til campingpladsen, og forpagteren ejer pladsens bygninger. Det er derfor kun grundarealet, som Freja Ejendomme udbyder til salg.

Hos Dansk Camping Union (DCU), som Flyvesandet Strand Camping hører under, håber landsformand Anne-Vibeke Isaksen, at grundarealet nu kan komme på unionens hænder. Unionen har nemlig tænkt sig at byde ind på grunden, fortæller hun.


DCU håber meget, at vi kommer til at få den, for vi er rigtig glade for at drive pladsen, som vi gør i dag. Det er en rigtig dejlig campingplads, og stedet er en perle, så derfor har vi allerede behandlet på hovedbestyrelsesniveau at byde på grunden.

Anne-Vibeke Isaksen, landsformand Dansk Camping Union (DCU)


- DCU håber meget, at vi kommer til at få den, for vi er rigtig glade for at drive pladsen, som vi gør i dag. Det er en rigtig dejlig campingplads, og stedet er en perle, så derfor har vi allerede behandlet på hovedbestyrelsesniveau at byde på grunden.

Den forpagtningsaftale, som DCU og den nordfynske campingplads lige nu har, løber til 2026 eller 2027, oplyser Anne-Vibeke Isaksen.

- Så i hvert fald en fem-seks sæsoner endnu, og en anden køber ville jo derfor være afhængig af at leve med os som forpagter i de år. Men nu må vi se, for den kommer i fuldstændigt offentligt udbud, så alt kan jo ske.

Annonce

Naturlige grænser

Skulle det ske, at en anden køber ender med at løbe med grunden, betyder det altså, at Flyvesandet Strand Campings fremtid - efter forpagtningsaftalens udløb - vil afhænge af den aktuelle købers planer med området.

Flyvesandet Strand Camping har eksisteret i DCU-regi siden 1964. Foto: Dorthe Wolff

Men, påpeger Anne-Vibeke Isaksen, som køber af grunden er der så at sige naturlige grænser for, hvad arealet kan bruges til.

- Der er jo en række fredningsrestriktioner i området, så der er alle mulige ting, som man ikke må derude. Det er meget begrænset, hvad man må lave på stedet, men det passer rigtig godt til os, fordi vi er en forening, der gerne vil hylde og skabe rum til danskerne, så de kan komme ud i naturen.

- Vi er ikke til femstjernede pladser - vi er til trestjernede pladser, som kan noget for alle. Som almennyttig forening skal vi jo prøve at lægge os i et leje, hvor alle kan være med, og derfor passer den her type grund rigtig godt ind i DCU.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

S-politiker om klinkesag fra Bolbro: - Jeg synes, det er provokerende

Odense For abonnenter

Jura-professor klar til kamp: Klinke-strid kan ende i retssag mod Odense Kommune

Annonce