Annonce
Nordfyn

Groovy: Troldmanden fra Nordfyn

Søndag øvede skuespillerne fra ungdomsskolen for første gang sammen med det store orkester fra musikskolen. Den 22. januar rykker alle ind i Bogense Hallerne for at øve dér, hvor der sidst på måneden kommer publikum på. Foto: Betty Rasmussen
Unge fra Nordfyns Ungdomsskole og Nordfyns Musikskole er i fuld sving med at give liv til musicalen The Wiz. En gammel, men eviggyldig fortælling, som også nutidens unge kan forholde sig til. Den 30. januar er der premiere i Bogense Hallerne.

Søndersø/Bogense: Hvis publikum i Bogense Hallerne er lige så begejstrede og medlevende, når der sidst i januar er premiere på musicalen The Wiz, som 16 måneder gamle Elvira var fra sin klapvogn, da musicalholdene fra Nordfyns Ungdomsskole og Nordfyns Musikskole søndag for første gang øvede sammen på vinterens forestilling.

Det er Elviras mor og far Jeanette Gommesen og Michael Hagerup, der som henholdsvis scenograf med meget mere og instruktør styrer forestillingen sammen med Lasse Gitz Thingholm, kor og sang, Lene Jensen, kostume-skrædder og John Syberg, leder af musikskolens orkester.

Musicalen The Wiz bygger på den gamle fortælling om Troldmanden fra Oz om Dorothy Gale, der går og drømmer om et land på den anden side af regnbuen, hvor alt er dejligt og meget bedre end det liv, hun lever.

I den nordfynske udgave er det en historie med et tidløst budskab om at tro på sig selv og finde frem til og realisere sine potentialer, og det er en historie, som de unge skuespillere kan se sig selv i, fortæller instruktøren, der også er begejstret for musikken. Groovy og funky, kalder han den.

Annonce
Det er en fornøjelse at se, hvordan de unge udvikler sig undervejs.

Jeanette Gommesen, scenograf med meget mere

Alle er vigtige

- Det er en fornøjelse at se, hvordan de unge udvikler sig undervejs. Nogle kommer fordi, de bare gerne vil have venner, og så viser de sig at være super gode som skuespillere eller andet. Der er kommet fem nye elever med i år, og det er så godt at se, hvordan alle tager imod med åbne arme, fortæller Jeanette Gommesen.

The Wiz er befolket med fantasifulde, men genkendelige væsener som tinmanden, fugleskræmslet, løven og en flok krager. Og der er masser af roller at fordele, så nogle af skuespillerne har en håndfuld forskellige roller.

Fra ungdomsskolen deltager 23 elever, mens der er 21 i musikskolens orkester. Dertil kommer fem faste voksne plus flere hjælpere, når det hele kulminerer med forpremiere i Bogense Hallerne onsdag den 29. januar og forestillinger den 30., 31. januar og lørdag den 1. februar. De tre første dage spilles klokken 19, og lørdag er det klokken 15. Billetter kan købes på billetto.dk

16 måneder gamle Elvira lever begejstret med i musikken og de unge skuespilleres sang og optræden. Her er hun sammen med sin mor Jeanette Gommesen, der blandt andet står for scenografien og har ansvaret for kostumerne. Foto: Betty Rasmussen
Indtil 22. januar er det multisalen på Søndersøskolen, der lægger gulv til prøverne på The Wiz. Derefter foregår det i Bogense Hallerne. Foto: Betty Rasmussen
Det er andet år, at Michael Hagerup (stående) er instruktør for musicalsamarbejdet mellem musikskolen og ungdomsskolen. Foto: Betty Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

112

Flotte fjordhuse i første parket

112 For abonnenter

Avisen undersøger efter debat: Politiet sigter flere og er hurtigere fremme

Annonce