Annonce
Fyn

'Groft uforsvarligt': Entreprenør-ægtepar fra kemisagen på vej mod konkurskarantæne

Ægteparret har haft flere dyre biler, mens polske arbejder er blevet opkrævet husleje for at bo under kummerlige forhold tæt på potentielt farlige kemikalier. Privatfoto
Kammeradvokaten, der er kurator i konkursboet efter Årslev Entreprenørforretning ApS, kalder dispositioner forud for konkursen "groft uforsvarlige".
Annonce

Ægteparret Ole Mørk Andersen og Pia Bolander Andersen risikerer at blive idømt konkurskarantæne og dermed miste retten til at deltage i ledelsen af en virksomhed, som de ikke hæfter personligt for.

Det sker i forlængelse af de undersøgelser, som kuratoren for konkursboet efter Årslev Entreprenørforretning ApS har gennemført, siden det omstridte entreprenørfirma gik konkurs i marts 2019. Entreprenørfirmaet har en central rolle i kemisagen fra Seden, idet det havde en større gruppe polske arbejdere ansat på et tidspunkt.

Som Fyens Stiftstidende skrev lørdag er samme ægtepar blevet tiltalt for at have handlet ”groft uagtsomt” i forbindelse med indlogeringen af de polske arbejdere i en erhvervsejendom i Seden lige op ad et lager med potentielt livsfarlige kemikalier.

Og nu bliver deres forretningsførelse i entreprenørfirmaet kaldt ”groft uforsvarlig” af kuratoren, Advokatfirmaet Poul Schmith, som også er kendt som Kammeradvokaten, der fungerer som statens faste advokat.

Kuratoren har derfor indstillet til, at der bliver rejst sager om konkurskarantæne mod Ole Mørk Andersen og Pia Bolander Andersen, som i praksis vil betyde, at de ikke vil kunne deltage i ledelsen af en virksomhed, som de ikke hæfter personligt for i en periode på typisk tre år.

Annonce

Gæld på ni millioner

I redegørelsen fremgår det, at Årslev Entreprenørforretning i sin korte levetid på omkring 15 måneder oparbejdede en gæld på ni millioner kroner.

Der har dog alligevel været råd til at foretage store kontanthævninger og overførsler fra selskabets konto, som ifølge kuratoren er blevet brugt til at dække ægteparrets private udgifter.

Kuratoren peger også på, at 11 motorkøretøjer kort før konkursen og uden nogen betaling blev omregistreret fra Årslev Entreprenørforretning til ét af de andre selskaber, som ægteparret har fortsat deres forretninger i.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Millionhuse i Kerteminde: Sælger luksus-huse på Nordre Havnekaj - uden at eje grundene

Nyborg

Sommerhilsen fra Kunstværkstedet

Kerteminde For abonnenter

Kirsebærfestival og aftenkoncerter: Boliger til 5-10 mio. kr. får ikke særstatus

Annonce