Annonce
Fyn

'Groft uforsvarligt': Entreprenør-ægtepar fra kemisagen på vej mod konkurskarantæne

Ægteparret har haft flere dyre biler, mens polske arbejder er blevet opkrævet husleje for at bo under kummerlige forhold tæt på potentielt farlige kemikalier. Privatfoto
Kammeradvokaten, der er kurator i konkursboet efter Årslev Entreprenørforretning ApS, kalder dispositioner forud for konkursen "groft uforsvarlige".

Ægteparret Ole Mørk Andersen og Pia Bolander Andersen risikerer at blive idømt konkurskarantæne og dermed miste retten til at deltage i ledelsen af en virksomhed, som de ikke hæfter personligt for.

Det sker i forlængelse af de undersøgelser, som kuratoren for konkursboet efter Årslev Entreprenørforretning ApS har gennemført, siden det omstridte entreprenørfirma gik konkurs i marts 2019. Entreprenørfirmaet har en central rolle i kemisagen fra Seden, idet det havde en større gruppe polske arbejdere ansat på et tidspunkt.

Som Fyens Stiftstidende skrev lørdag er samme ægtepar blevet tiltalt for at have handlet ”groft uagtsomt” i forbindelse med indlogeringen af de polske arbejdere i en erhvervsejendom i Seden lige op ad et lager med potentielt livsfarlige kemikalier.

Og nu bliver deres forretningsførelse i entreprenørfirmaet kaldt ”groft uforsvarlig” af kuratoren, Advokatfirmaet Poul Schmith, som også er kendt som Kammeradvokaten, der fungerer som statens faste advokat.

Kuratoren har derfor indstillet til, at der bliver rejst sager om konkurskarantæne mod Ole Mørk Andersen og Pia Bolander Andersen, som i praksis vil betyde, at de ikke vil kunne deltage i ledelsen af en virksomhed, som de ikke hæfter personligt for i en periode på typisk tre år.

Annonce

Gæld på ni millioner

I redegørelsen fremgår det, at Årslev Entreprenørforretning i sin korte levetid på omkring 15 måneder oparbejdede en gæld på ni millioner kroner.

Der har dog alligevel været råd til at foretage store kontanthævninger og overførsler fra selskabets konto, som ifølge kuratoren er blevet brugt til at dække ægteparrets private udgifter.

Kuratoren peger også på, at 11 motorkøretøjer kort før konkursen og uden nogen betaling blev omregistreret fra Årslev Entreprenørforretning til ét af de andre selskaber, som ægteparret har fortsat deres forretninger i.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce