Annonce
Middelfart

Grobund Brenderup: Nu et skridt nærmere at blive en selvforsynende landsby

Den selvforsynende landsby i Brenderup skal bestå af Off-Grid huse, hvilket vil sige, som er afkoblet alle netværk som kloak, vand, varme og elektricitet. Regnvand opsamles og renses til bade- og drikkevand. Alt spildevand genbruges som vand og gødning til planter, og huset producerer selv elektricitet og varmt vand til beboernes forbrug. Arkivfoto: Jettie Nielsen

Forleden afholdte Grobund Brenderup stiftende generalforsamling, og med en stor interesse for konceptet kan Grobund Brenderup nu kalde sig en forening, og fremtiden mod en selvforsynende landsby ser endnu lysere ud.

Brenderup: En landsby med minimalt forbrug og selvforsynende i varme, el og vand er nu tættere på at blive en realitet, da Grobund Brenderup mødtes til stiftende generalforsamling forleden. De kan nu officielt kalde sig en forening med en bestyrelse.

Jettie Nielsen, en af initiativtagerne til gruppen, skyder på, at der mødte lidt over 30 op til mødet, og interessen for en selvforsynende landsby er der bestemt i området.

- Vi havde en runde bagefter, hvor folk fortalte, hvem de var, og hvad de havde forestillet sig. Der kom en del lokale folk, og der kom også nogle håndværkerfirmaer af ren nysgerrighed. Vi har skrevet folk op, og vi har også en lukket gruppe på Facebook, hvor vi er omkring 70 medlemmer, siger Jettie Nielsen om mødet i torsdags.

Formalia skal på plads

Næste skridt på vejen er det lidt mere tunge af slagsen med formalia, som blandt andet handler om bankkonto og sikring af persondataloven. Her skal der indkræves en underskrift fra hvert medlem, før oplysningerne om et medlem kan sendes videre til et andet medlem.

Når det er på plads, kan de første medlemmer melde sig, og det inden udgangen af 2018.

- Vi er klar til, at folk kan melde sig ind inden jul, og umiddelbart vil jeg tro, at vi bliver en 100 medlemmer, fortæller Jettie Nielsen.

Annonce

Spørgsmålet om placering

Tidligere har problemet med den selvforsynende landsby været at finde et sted at bygge den. Grobund Brenderup vil gerne have den beliggende tæt på Brenderup Højskole, da højskolen har en ekspertise indenfor netop det at bygge selvforsynende huse, og på den måde kan de samarbejde.

Men da der umiddelbart ikke er nogen ledige byggegrunde i nærheden af højskolen, har det krævet lidt mere arbejde end først antaget.

- Vi har haft møde med kommunen, men jeg kan ikke sige så meget om det, fordi der sker forhandlinger med nogle lodsejere. Så indtil det er afklaret, kan jeg ikke fortælle så meget, men vi er ved godt mod, fortæller Jettie Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense Håndbold For abonnenter

Eks-landsholdsspiller før Odenses semifinalebrag: - Jeg havde drømt om en større rolle

Annonce