Annonce
Odense

Grillkrigen blusser op igen: Restaurant Flammen i hårdt angreb på Ilden-ejere

Restauranten i Odense var den anden i kæden af restauranter under navnet Flammen. I dag har familien Sunddal 15 restauranter i Danmark og en i Hamborg. I baggrunden er det forældrene Flemming og Ketty - i forgrunden børnene Kristina og Martin. Foto: Jonas Ancher Nyeng

Familien bag Restaurant Flammen går nu i direkte angreb på ejerne af Restaurant Ilden, der til sommer åbner en restaurant i Odense. – Det føles som at blive bestjålet af en tyv, der bagefter påstår, at du har stjålet fra ham, lyder det fra fa

Annonce

Familien bag Restaurant Flammen med forældrene Flemming og Ketty og deres børn Martin og Kristina har langt hen ad vejen valgt at holde sig fra at kommentere på det nærmest identiske koncept – og navn – hos Restaurant Ilden, der med Odense-filialen når op på fire restauranter.

Men den tilgang vælger den sønderjyske familie nu at gå væk fra. For første gang sætter de nu for alvor ord på situationen omkring Restaurant Ilden.

- Vi har sådan set ikke rigtigt ønsket at kommentere Ildens kopiering af vores koncept. De driver deres restauranter, og vi driver vores. Men når de går direkte ud og lyver om, at vi skulle have kopieret dem, så bliver det for meget af det gode, siger Martin Sunddal, der mere konkret henviser til en tidligere artikel, hvor folkene bag Ilden pegede på, at de var først til at introducere oksemørbrad på udvalgte dage i deres buffet:

- I virkelighedens verden havde vi første gang oksemørbrad på menuen helt tilbage i 2013. Lang tid før Ilden åbnede deres første restaurant. Det kan man selv gå ind og se på vores profil på Facebook. Det er jo en mindre ting i det store billede, men det føles som at blive bestjålet af en tyv, der bagefter påstår, at du har stjålet fra ham. Det bliver bare for meget.

Annonce

Fortsætter med at kopiere

Med 15 restauranter i Danmark og en nyligt åbnet i Hamborg er Restaurant Flammen stadig en markant større forretning ned Ilden. Og det har også haft indflydelse på, at de ikke før har villet udtale sig særligt kritisk om Ilden.

- Der er rigtig mange, der spørger os, hvorfor vi ikke gør noget juridisk. Men for det første er det slet ikke vores stil, og for det andet kan vi hurtigt komme til at fremstå som den store kæde, der slår på den lille nye i klassen, selvom de ikke er så små mere, siger Kristina Sunddal.

Ifølge de to søskende har Ilden ikke kun kopieret det helt grundlæggende koncept bag Flammen. De kopierer også løbende slagtilbud og andre tiltag over for kunderne.

- Det seneste eksempel er vores 25 procent rabat til studerende, som de kopierede lige efter, at vi havde introduceret det på Facebook. Det er heller ikke mange dage siden, at vi blev ringet op af vores leverandør af en nydesignet buffet, som vi også snart introducerer i Odense. Han ville bare lige fortælle, at folkene fra Ilden havde ringet for at høre, hvordan det hele var lavet, siger Martin Sunddal.

Annonce

Ulig konkurrence uden overenskomst

Der er dog én ting, som Flammen gerne ville sprede videre til Ilden.

- Vores overenskomst har de ikke kopieret. Der er mange mindre restauranter, der ikke har en overenskomst, men når man vælger at drive en kæde af restauranter, synes vi også, at man bør tage noget mere ansvar. På et eller andet niveau betyder det jo også, at vi konkurrerer på ulige vilkår, når de kopierer alt andet end vores overenskomst, siger Kristina Sunddal, mens Martin Sunddal slutter af med et hug efter moralen bag kopieringen af konceptet:

- Rent moralsk ville vi aldrig selv kunne stå inde for at stjæle et koncept og andres idéer på den måde, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB For abonnenter

Hyllegaard efter sit første Superliga-mål: - Det er det, man drømmer om

Annonce