Annonce
Kerteminde

'Gribben fra Kerteminde' har erobret buret på OB's Superligahold: - Kerteminde har formet mig som menneske

Det hele startede i Kerteminde Boldklub for Oliver Christensen. Her kunne temperamentet til tider godt koge over. Privatfoto.
I denne sæson har der været en ny mand mellem stængerne på OB's Superliga-hold. Navnet er Oliver Christensen, og på diverse Superliga-stadions hænger banneret "Gribben fra Kerteminde" som en hyldest til målmanden. Den unge mand startede fodboldkarrieren i Kerteminde Boldklub og er ikke selv i tvivl om, hvor han kommer fra.
Annonce

Kerteminde: OB's nye førstemålmand hedder Oliver Christensen. Han er først for nyligt flyttet til Odense efter at have boet alle sine 20 år i Kerteminde.

I dag hænger banneret "Gribben fra Kerteminde" jævnligt på de danske fodboldstadions, og hans kælenavn er almen kendt både blandt venner og i fodbold-Danmark.

- Jeg blev bare kaldt "Gribben," fordi jeg havde en trøje med en grib på. Kerteminde-delen tror jeg, at medierne har skabt, men det er meget sjovt at sætte sin hjemby på landkortet.

Oliver Christensen har spillet alle Superliga-kampe i den igangværende sæson. Men selvom klubben i dag hedder OB og niveauet Superliga, ved Oliver Christensen godt, hvor han kommer fra.

- Jeg er fra Kerteminde, og det er en dejlig by. Alle hilser på alle, og det kan jeg godt savne lidt, efter jeg er flyttet til Odense. Heldigvis besøger jeg stadig byen meget, og mine forældre bor der stadig.

Oliver Christensen:

  • Navn: Oliver Christensen - kendt som "Gribben fra Kerteminde"
  • Alder: 20 år - født 22/3-1999
  • Kampe for OB: 10
  • Debuterede i Superligaen den 22. oktober 2018 mod Brøndby IF
  • Spillede i Kerteminde Boldklub indtil han var 12 år
  • Har boet hele livet i Kerteminde indtil for nyligt
Annonce

- Det er Kertemindes skyld, at jeg er åben og venlig

Oliver Christensen fortæller glædeligt om Kerteminde. Ikke et ondt ord kommer der ud af munden på målmanden, når snakken går på hjembyen. Faktisk har den haft afgørende betydning for hans liv.

- Kerteminde har formet mig som menneske. Det er byens skyld, at jeg er åben og venlig, fordi sådan er folk i Kerteminde. Jeg er kun blevet mødt med venlighed - både nu som Superliga-målmand, men også igennem hele min opvækst i byen. På den måde er der ikke noget, der har ændret sig, bare fordi jeg står på mål i OB.

"Gribben fra Kerteminde" synes, at det er fint, at hjembyen bliver nævnt i forbindelse med ham.

- Det er da sjovt, at der er en kobling til Kerteminde, men også en smule atypisk. Man siger jo heller ikke Christian Eriksen fra Middelfart, siger "Gribben fra Kerteminde" med et glimt i øjet.

Annonce

Et stort temperament og utallige timer på fodboldbanen

Fodboldkarrieren startede som seksårig i Kerteminde Boldklub. Her spillede Oliver Christensen, indtil han var 12 år. Han startede til fodbold, fordi hans venner spillede, og han gerne ville være sammen med dem. Her brugte de utallige timer på boldbanerne i Kerteminde.

- Vi kunne sagtens spille en hel dag om sommeren fra klokken 10-18 ved Fjordvangsskolen, hvor vi bare lige var hjemme at spise frokost, og så rendte vi ellers ud igen.

Mange af Olivers venner spiller stadig i Kerteminde Boldklub på deres Fynsseriehold. De er gode til at støtte hinanden og komme at kigge.

- De er nogle rigtige kammerater og ser mange af mine kampe. Jeg har da også set deres kamp for nyligt mod Fjordager, for jeg kender alle på holdet og har været med til deres afslutningsfest. Jeg glemmer ikke, hvor jeg måske selv kunne have spillet, hvis ikke tingene var gået, som de er gjort.

Tiden i Kerteminde Boldklub bød ikke kun på den fodboldmæssige start. Den bød også på mange vredesudbrud over sig selv, når bolden ved en fejl smuttede ind i målet.

- Jeg havde et stort temperament og var meget hård ved mig selv. Jeg husker en kamp som syvårig, hvor jeg havde lukket tre mål ind, og så løb jeg ud af målet, fordi jeg ikke gad mere. Så hentede min far mig og satte mig ind i målet igen og sagde, at jeg skulle blive stående. Det gjorde jeg jo så. Men da jeg var mindre, kunne jeg ikke altid styre det og kastede med ludobrikker, og hvad jeg ellers kunne finde på.

Familiens betydning har været uundværlig for Oliver Christensen.

- Der skal være en støtte for at nå dertil, hvor jeg er nået, og min familie har altid bakket mig op. Om det så har været med nye fodboldstøvler, kørsel eller noget helt tredje. Jeg er glad for, at min mor kan se, at det ikke var spildt at stå en halv time før op for at smøre madpakke til mig, siger en grinende Oliver Christensen.

"Gribben fra Kerteminde" har stået alle kampe i Superligaen for OB i denne sæson. Privatfoto.
Annonce

Udtaget til U21-landsholdet og med en drøm om Europa

Oliver Christensen glemmer ikke sine rødder i Kerteminde, men selvom Kerteminde er en hyggelig, lille by, hvor alle er venlige, drømmer han stort om udlandet.

- Jeg har ambitioner om at spille i Europa. Hvis jeg helt selv kunne vælge, så stod jeg på mål i Liverpool. Det har altid været min og min farfars yndlingsklub. Men lige nu er mit niveau til Superligaen, og så fokuserer jeg på OB indtil på fredag, hvor jeg så fokuserer på U21-landsholdet, hvor vi har to svære kampe mod Ungarn og Rumænien.

"Gribben fra Kerteminde" er for første gang udtaget til U21-landsholdet, så måske kommer Kerteminde mere end på landkortet i fremtiden takket være OB's nye Superliga-målmand.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce