Annonce
Indland

Grevinde Alexandra skal skilles fra Martin Jørgensen

Efter otte års ægteskab skal grevinde Alexandra og Martin Jørgensen skilles, oplyser grevindens advokat.

Annonce

Kærligheden mellem grevinde Alexandra og fotografen Martin Jørgensen holdt ikke. Efter otte års ægteskab skal de to skilles.

Det oplyser Alexandras advokat, Mette Ravn Steenstrup, i en pressemeddelelse.

Martin Jørgensen er fraflyttet parrets tidligere fælles hjem på Svanemøllevej på Østerbro i København.

Kongehuset er informeret om grevindens beslutning om at bede om skilsmisse, fremgår det i den kortfattede meddelelse.

Parret blev gift 3. marts 2007 i Øster Egede Kirke i Fakse. I den forbindelse indgik de ifølge BT samtidig en ægtepagt, som sikrer, at grevinden ikke skal dele sin formue i forbindelse med en skilsmisse.

Grevinden og fotografen traf hinanden første gang i 1999, da han som fotograf var på Schackenborg for at lave et program om prins Joachim.

Og da hun fyldte 40 år og blev portrætteret i programmet "Mit hjem er mit slot", var det igen den 14 år yngre fotograf, der stod bag kameraet.

I forbindelse med skilsmissen mistede Alexandra sin prinsessetitel, og i stedet gav dronning Margrethe sin tidligere svigerdatter titlen grevinde af Frederiksborg. Hun mistede dog ikke sin apanage, som hun har levet af siden.

Alexandra, født Alexandra Christina Manley, var gift med prins Joachim i ti år fra 1995 - 2005. Sammen har de to børn, prins Nicolai, der er født i 1999 og prins Felix, der er født i 2002.

Brylluppet fandt dengang sted i Frederiksborg Slotskirke og blev et af de mest dækkede mediebegivenheder i kongehusets historie. De nygifte slog sig ned på Schackenborg Slot, hvor de boede gennem hele deres ægteskab.

Grevinde Alexandra har flere gange udtalt, at hun har et godt forhold til sin tidligere svigerfamilie og prins Joachim.

Hun har bevaret en vis kontakt til kongehuset, ligesom hun modtager en årlig apanage på 2,1 millioner kroner fra den danske stat.

Hun er også stadigvæk protektor for Dansk Blindesamfund og den danske afdeling af FN's børneorganisation, Unicef, hvilket hun blev som prinsesse.

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Kerteminde For abonnenter

Borgmester foreslår letbane-etape til Lindø: Vil gerne drøfte Radikales letbane-drømme

Annonce