Annonce
Faaborg-Midtfyn

Grevepar skilles som gode venner

Egeskov har udviklet sig voldsomt som turist- og kulturdestination i den tid, Caroline og Michael Ahlefeldt har haft papir på hinanden, men nu går parret hver til sit. Arkivfoto: Lasse Hansen
  • Greveparret på Egeskov går fra hinanden, men det får umiddelbart ingen konsekvenser for slottets mange aktiviteter

Egeskov: 10 års ægteskab er slut for greveparret på Egeskov Slot, Caroline og Michael Ahlefeldt.

Det meddelte parret tirsdag i en kortfattet pressemeddelelse, hvor det også bliver understreget, at skilsmissen sker uden dramatik.

- Det er med beklagelse, at vi må meddele, at vi denne sommer har besluttet, at vores ægteskab skal ophøre. Det hele er foregået ganske udramatisk, og vi ser med fortrøstning på fremtiden, skriver parret, der sammen har to børn.

Umiddelbart får den triste familiebegivenhed dog ingen forretningsmæssige konsekvenser for Egeskov Slot, der er Fyns næststørste turistattraktion og samtidig henter en stor del af sine indtægter fra land- og skovbrug. En gennemgang af ejerforholdene i de selskaber, der er registreret på slottets adresse, viser nemlig, at grev Michael Ahlefeldt er eneejer af samtlige aktiviteter.

I pressemeddelelsen betegner Caroline og Michael Ahlefeldt deres tid sammen på det midtfynske slot som "10 uforglemmelige år".

- Og vi vil altid være stolte af alt det, vi i fælleskab har skabt i denne vigtige periode af vores liv, lyder det i pressemeddelelsen.

Især når det gælder Egeskovs seneste store satsning, Heartland Festival, har Caroline Ahlefeldt spillet en nøglerolle, og i en artikel forud for premieren på Heartland Festival i juni fortalte grevinden, hvordan idéen til den nyskabende kulturfestival blev født helt tilbage i 2012 i forlængelse af et backstagemøde med bandet Nephew på Grøn Koncert.

- Vi har nogle fantastiske rammer til en festival. Vi har gjort os umage, er ikke gået på kompromis med noget, og så må vi se, om det kan sælge billetter, fortalte Caroline Ahlefeldt her i avisen få uger, før tæppet gik for Heartland-festivalen, der i øvrigt som håbet efterlod både arrangører og deltagere med hænderne højt i vejret af tilfredshed.

Heartland Festival drives som et fælles selskab i samarbejde mellem Egeskov, festivallens direktør Ulrik Ørum-Petersen og koncertarrangøren Live Nation. Caroline Ahlefeldt er næstformand i selskabets bestyrelse, hvor også Michael Ahlefeldt sidder, men skilsmissen får ingen betydning for Heartland, der for nylig offentliggjorde festivaldatoerne for 2017.

Det oplyser festivaldirektør Ulrik Ørum-Petersen.

- Vi har ingen kommentarer i forhold til dette (skilsmissen, red.). Det er en privat sag imellem de to og har i øvrigt ingen påvirkning på Heartland Festival, skriver Ulrik Ørum-Petersen i en e-mail.

I deres fælles pressemeddelelse oplyser Caroline og Michael Ahlefeldt i øvrigt, at de ikke ønsker at udtale sig yderligere som skilsmissen.

- Af hensyn til vores to små børn er det ikke muligt, at vi kommer til at knytte yderligere kommentarer til denne meddelelse. Eventuelle henvendelser om dette private anliggende vil derfor ikke blive besvaret, lyder det, men samtidig forsikrer Caroline og Michael Ahlefeldt, at de fortsat har et stærkt bånd mellem sig.

- Vores fælles forældreskab består, selvom rammerne ændrer sig, og vi vil fortsat spille en stor rolle i hinandens liv som venner og nær familie, lyder det i pressemeddelelsen.

Annonce
Michael og Caroline Ahlefeldt var i højt humør, da de tilbage i juni lagde slot til den første udgave af den anmelderroste Heartland Festival. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce