Annonce
Faaborg-Midtfyn

Grevepar skilles som gode venner

Egeskov har udviklet sig voldsomt som turist- og kulturdestination i den tid, Caroline og Michael Ahlefeldt har haft papir på hinanden, men nu går parret hver til sit. Arkivfoto: Lasse Hansen
  • Greveparret på Egeskov går fra hinanden, men det får umiddelbart ingen konsekvenser for slottets mange aktiviteter

Egeskov: 10 års ægteskab er slut for greveparret på Egeskov Slot, Caroline og Michael Ahlefeldt.

Det meddelte parret tirsdag i en kortfattet pressemeddelelse, hvor det også bliver understreget, at skilsmissen sker uden dramatik.

- Det er med beklagelse, at vi må meddele, at vi denne sommer har besluttet, at vores ægteskab skal ophøre. Det hele er foregået ganske udramatisk, og vi ser med fortrøstning på fremtiden, skriver parret, der sammen har to børn.

Umiddelbart får den triste familiebegivenhed dog ingen forretningsmæssige konsekvenser for Egeskov Slot, der er Fyns næststørste turistattraktion og samtidig henter en stor del af sine indtægter fra land- og skovbrug. En gennemgang af ejerforholdene i de selskaber, der er registreret på slottets adresse, viser nemlig, at grev Michael Ahlefeldt er eneejer af samtlige aktiviteter.

I pressemeddelelsen betegner Caroline og Michael Ahlefeldt deres tid sammen på det midtfynske slot som "10 uforglemmelige år".

- Og vi vil altid være stolte af alt det, vi i fælleskab har skabt i denne vigtige periode af vores liv, lyder det i pressemeddelelsen.

Især når det gælder Egeskovs seneste store satsning, Heartland Festival, har Caroline Ahlefeldt spillet en nøglerolle, og i en artikel forud for premieren på Heartland Festival i juni fortalte grevinden, hvordan idéen til den nyskabende kulturfestival blev født helt tilbage i 2012 i forlængelse af et backstagemøde med bandet Nephew på Grøn Koncert.

- Vi har nogle fantastiske rammer til en festival. Vi har gjort os umage, er ikke gået på kompromis med noget, og så må vi se, om det kan sælge billetter, fortalte Caroline Ahlefeldt her i avisen få uger, før tæppet gik for Heartland-festivalen, der i øvrigt som håbet efterlod både arrangører og deltagere med hænderne højt i vejret af tilfredshed.

Heartland Festival drives som et fælles selskab i samarbejde mellem Egeskov, festivallens direktør Ulrik Ørum-Petersen og koncertarrangøren Live Nation. Caroline Ahlefeldt er næstformand i selskabets bestyrelse, hvor også Michael Ahlefeldt sidder, men skilsmissen får ingen betydning for Heartland, der for nylig offentliggjorde festivaldatoerne for 2017.

Det oplyser festivaldirektør Ulrik Ørum-Petersen.

- Vi har ingen kommentarer i forhold til dette (skilsmissen, red.). Det er en privat sag imellem de to og har i øvrigt ingen påvirkning på Heartland Festival, skriver Ulrik Ørum-Petersen i en e-mail.

I deres fælles pressemeddelelse oplyser Caroline og Michael Ahlefeldt i øvrigt, at de ikke ønsker at udtale sig yderligere som skilsmissen.

- Af hensyn til vores to små børn er det ikke muligt, at vi kommer til at knytte yderligere kommentarer til denne meddelelse. Eventuelle henvendelser om dette private anliggende vil derfor ikke blive besvaret, lyder det, men samtidig forsikrer Caroline og Michael Ahlefeldt, at de fortsat har et stærkt bånd mellem sig.

- Vores fælles forældreskab består, selvom rammerne ændrer sig, og vi vil fortsat spille en stor rolle i hinandens liv som venner og nær familie, lyder det i pressemeddelelsen.

Annonce
Michael og Caroline Ahlefeldt var i højt humør, da de tilbage i juni lagde slot til den første udgave af den anmelderroste Heartland Festival. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];