Annonce
Faaborg-Midtfyn

Grethe, Bettina, Torben og Kathrine ønsker cykelstier: Her er, hvad politikeren svarede

Torben Schmith og Kathrine Laursen har begge spurgt til, hvorfor der ikke er en cykelsti på Hestehavevej i Ringe. Foto: Ane Johansen
Flere læsere har spurgt om, hvorfor der ikke er en cykelsti på en konkret strækning. Avisen har taget spørgsmålene med til Venstres Søren Kristensen, som er en af de politikere, der træffer cykelsti-beslutninger.

1. Fra Horne til Faaborg

Grethe Skov Knudsen har stillet spørgsmålet: "Jeg har et barnebarn, der cykler otte kilometer fra Horne til Sundsskolen (i dag Øhavsskolen, afd. Svanen, red.). Det er et smalt stykke at cykle på, og der kører mange biler. Hvorfor er der ikke en cykelsti?"

Sådan en cykelsti har faktisk været på tale, fortæller Søren Kristensen.

En analyse fra Rambøll viser, at en cykelsti på landevejsstrækningen mellem de to byer vil løbe op i 24 millioner - Faaborg-Midtfyn Kommune har i 2019 afsat fire millioner til både trafiksikkerhed og cykelstier.

Hvis den cykelsti skulle laves med et årligt budget på cirka fire millioner til både trafiksikkerhed og cykelstier, som kommunen har, kan der ikke laves ret mange cykelstier andre steder, bemærker Søren Kristensen.

En mulighed kan dog være at få lidt økonomisk hjælp fra staten gennem Vejdirektoratet.

- Vi søger, hver gang vi kan, siger han og fortæller, at hvis kommunen får penge fra staten, er en cykelsti fra Faaborg og op til Svanninge Bakker førsteprioritet af hensyn til blandt andet turisme og friluftsliv.

Annonce

2. Fra Ferritslev til Herrested

En anden læser, Bettina Mygind, har spurgt; "Hvorfor er der ikke en cykelsti mellem Ferritslev og Herrested? Der er meget trafikeret på Ørbækvej, og der køres stærkt og gennem byområder."

- Jeg har tidligere hørt et ønske om en cykelsti den anden vej, mod Birkum, siger han og henviser til en cykelsti fra Rolfsted mod Odense.

- Den meldte lokalrådet ind for flere år siden, og den, tror jeg, vi vil prioritere først, frem for mod Herrested, siger Søren Kristensen.

Han forklarer, at der også ligger et koordineringsarbejde, når en eventuel cykelsti skal gå på tværs af kommunegrænser, for at cykelstien ikke stopper pludseligt ved kommuneskiltet.

3. Cykelsti på Hestehavevej

Både Torben Schmith og Kathrine Laursen vil gerne vide, om der kommer en cykelsti på Hestehavevej i Ringe.

- Det ønske kender jeg godt. Det var ikke så længe siden, at jeg var til møde med borgerne deroppe, siger Søren Kristensen og fortæller, at ønsket allerede ligger inde hos kommunens vej-afdeling.

- Det når ikke med på listen i år, men nu bliver strækningen vurderet og prioriteret, siger han.

Venstre-politikeren fortæller, at fordi strækningen er relativ lang, arbejder man på, om man kan dele det op i to forskellige omgange.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce