Annonce
Faaborg-Midtfyn

Grethe, Bettina, Torben og Kathrine ønsker cykelstier: Her er, hvad politikeren svarede

Torben Schmith og Kathrine Laursen har begge spurgt til, hvorfor der ikke er en cykelsti på Hestehavevej i Ringe. Foto: Ane Johansen
Flere læsere har spurgt om, hvorfor der ikke er en cykelsti på en konkret strækning. Avisen har taget spørgsmålene med til Venstres Søren Kristensen, som er en af de politikere, der træffer cykelsti-beslutninger.
Annonce
Annonce

1. Fra Horne til Faaborg

Grethe Skov Knudsen har stillet spørgsmålet: "Jeg har et barnebarn, der cykler otte kilometer fra Horne til Sundsskolen (i dag Øhavsskolen, afd. Svanen, red.). Det er et smalt stykke at cykle på, og der kører mange biler. Hvorfor er der ikke en cykelsti?"

Sådan en cykelsti har faktisk været på tale, fortæller Søren Kristensen.

En analyse fra Rambøll viser, at en cykelsti på landevejsstrækningen mellem de to byer vil løbe op i 24 millioner - Faaborg-Midtfyn Kommune har i 2019 afsat fire millioner til både trafiksikkerhed og cykelstier.

Hvis den cykelsti skulle laves med et årligt budget på cirka fire millioner til både trafiksikkerhed og cykelstier, som kommunen har, kan der ikke laves ret mange cykelstier andre steder, bemærker Søren Kristensen.

En mulighed kan dog være at få lidt økonomisk hjælp fra staten gennem Vejdirektoratet.

- Vi søger, hver gang vi kan, siger han og fortæller, at hvis kommunen får penge fra staten, er en cykelsti fra Faaborg og op til Svanninge Bakker førsteprioritet af hensyn til blandt andet turisme og friluftsliv.

2. Fra Ferritslev til Herrested

En anden læser, Bettina Mygind, har spurgt; "Hvorfor er der ikke en cykelsti mellem Ferritslev og Herrested? Der er meget trafikeret på Ørbækvej, og der køres stærkt og gennem byområder."

- Jeg har tidligere hørt et ønske om en cykelsti den anden vej, mod Birkum, siger han og henviser til en cykelsti fra Rolfsted mod Odense.

- Den meldte lokalrådet ind for flere år siden, og den, tror jeg, vi vil prioritere først, frem for mod Herrested, siger Søren Kristensen.

Han forklarer, at der også ligger et koordineringsarbejde, når en eventuel cykelsti skal gå på tværs af kommunegrænser, for at cykelstien ikke stopper pludseligt ved kommuneskiltet.

3. Cykelsti på Hestehavevej

Både Torben Schmith og Kathrine Laursen vil gerne vide, om der kommer en cykelsti på Hestehavevej i Ringe.

- Det ønske kender jeg godt. Det var ikke så længe siden, at jeg var til møde med borgerne deroppe, siger Søren Kristensen og fortæller, at ønsket allerede ligger inde hos kommunens vej-afdeling.

- Det når ikke med på listen i år, men nu bliver strækningen vurderet og prioriteret, siger han.

Venstre-politikeren fortæller, at fordi strækningen er relativ lang, arbejder man på, om man kan dele det op i to forskellige omgange.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Tanja blev meldt til politiet for at holde sin salon åben: - Det er aldrig sjovt at blive beskyldt for noget, man ikke har gjort

Debat

Debat: Vi vil have rent vand i hanerne

Coronavirus

Live:  Danmark finder første tilfælde af sydafrikansk virusvariant

Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Annonce