Annonce
Assens

Grenene symboliserer børnenes videre færden: Gårdbørnehave får et træ på væggen

Børnene er nysgerrige og stiller spørgsmål, mens Lisbeth Eugenie Christensen arbejder på vægmaleriet. Foto: Rasmus Vestergaard
Det er gavetid på Overmarksgården. Den fylder nemlig 25 år, og det har fået gårdbørnehavens forældre til at samle sammen til en gave. Et vægmaleri, som også børnene har bidraget til.

Tommerup: Det ville kræve gavepapir og gavebånd i størrelse XL, hvis Overmarksgårdens 25 års fødselsdagsgave skulle pakkes ind. Gaven fylder nemlig det meste af den ene væg i børnehavens pejsestue. De mørkegrønne grene snor sig op ad væggen til lige under loftet. Enkelte strækker sig rundt om hjørnet ind i gangen mod vuggestuen.

Gaven er et vægmaleri, som børnenes forældre har samlet ind til i anledning af, at Overmarksgården har 25 års jubilæum.

- Det var forældrerådet, der satte det i værk. Der var mange idéer fremme, men træet blev valgt, fordi det passer godt til vores profil med udeliv og natur, fortæller Lisbeth Wehner Rasmussen, der er konstitueret områdeleder.

Selve træet er malet af Lisbeth Eugenie Christensen, der udover at være kunstner også er forælder til et barn i gårdbørnehaven.

- Træets grene symboliserer mangfoldighed. Ja, måske endda børnenes videre færden i tilværelsen, siger Lisbeth Eugenie Christensen.

Annonce
Lisbeth Eugenie Christensen er godt i gang med vægmaleriet. Foto: Rasmus Vestergaard

Børnene giver en hånd med

Det var desuden vigtigt, at gaven blev noget, som børnene kunne forholde sig til. Derfor har de hjulpet med at lave den. Det er nemlig ikke bare et vægmaleri. Som et ekstra touch, der skal være med til at skabe liv omkring træet, er bladene lavet i keramik. Det er den lokale pottemager Lisbeth Kring Jensen, der har stået for den del, men alle børn og ansatte har malet hver sit blad i forskellige farver, alt efter hvilken afdeling de hører til. Derfor er det både røde, gule, lysegrønne og mørkegrønne blade, der skal hænges op på træet.

- Børnene skulle være en del af det, ligesom de er en del af alt andet, der sker, her på stedet. Samtidig fascinerer det børnene at se tilblivelsen af noget, siger Lisbeth Wehner Rasmussen, og tilføjer, at børnene får en fornemmelse af, at her sker der noget, "så her skal vi ikke løbe og lege."

- Børnene er meget interesseret i, hvad der foregår. De stiller spørgsmål om træet og kommenterer på det. Det er vigtigt, at de har noget visuelt at se på, fordi det styrker deres fantasi, fortæller Lisbeth Eugenie Christensen.

Hun har tidligere malet det gavlmaleri, der pryder den ene af gårdbørnehavens bygninger.

Vægmaleriet skal være færdigt inden den store jubilæumsfest den 31. august, hvor blandt andet Assens-borgmester Søren Steen Andersen og Overmarksgårdens første bestyrelsesformand Karen Tarp skal være med til at fejre gårdbørnehaven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Inden ny lov er færdig: V og K i Odense vil aktivere indvandrere på fuld tid

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];