x
Annonce
Assens

Grenene symboliserer børnenes videre færden: Gårdbørnehave får et træ på væggen

Børnene er nysgerrige og stiller spørgsmål, mens Lisbeth Eugenie Christensen arbejder på vægmaleriet. Foto: Rasmus Vestergaard
Det er gavetid på Overmarksgården. Den fylder nemlig 25 år, og det har fået gårdbørnehavens forældre til at samle sammen til en gave. Et vægmaleri, som også børnene har bidraget til.

Tommerup: Det ville kræve gavepapir og gavebånd i størrelse XL, hvis Overmarksgårdens 25 års fødselsdagsgave skulle pakkes ind. Gaven fylder nemlig det meste af den ene væg i børnehavens pejsestue. De mørkegrønne grene snor sig op ad væggen til lige under loftet. Enkelte strækker sig rundt om hjørnet ind i gangen mod vuggestuen.

Gaven er et vægmaleri, som børnenes forældre har samlet ind til i anledning af, at Overmarksgården har 25 års jubilæum.

- Det var forældrerådet, der satte det i værk. Der var mange idéer fremme, men træet blev valgt, fordi det passer godt til vores profil med udeliv og natur, fortæller Lisbeth Wehner Rasmussen, der er konstitueret områdeleder.

Selve træet er malet af Lisbeth Eugenie Christensen, der udover at være kunstner også er forælder til et barn i gårdbørnehaven.

- Træets grene symboliserer mangfoldighed. Ja, måske endda børnenes videre færden i tilværelsen, siger Lisbeth Eugenie Christensen.

Annonce
Lisbeth Eugenie Christensen er godt i gang med vægmaleriet. Foto: Rasmus Vestergaard

Børnene giver en hånd med

Det var desuden vigtigt, at gaven blev noget, som børnene kunne forholde sig til. Derfor har de hjulpet med at lave den. Det er nemlig ikke bare et vægmaleri. Som et ekstra touch, der skal være med til at skabe liv omkring træet, er bladene lavet i keramik. Det er den lokale pottemager Lisbeth Kring Jensen, der har stået for den del, men alle børn og ansatte har malet hver sit blad i forskellige farver, alt efter hvilken afdeling de hører til. Derfor er det både røde, gule, lysegrønne og mørkegrønne blade, der skal hænges op på træet.

- Børnene skulle være en del af det, ligesom de er en del af alt andet, der sker, her på stedet. Samtidig fascinerer det børnene at se tilblivelsen af noget, siger Lisbeth Wehner Rasmussen, og tilføjer, at børnene får en fornemmelse af, at her sker der noget, "så her skal vi ikke løbe og lege."

- Børnene er meget interesseret i, hvad der foregår. De stiller spørgsmål om træet og kommenterer på det. Det er vigtigt, at de har noget visuelt at se på, fordi det styrker deres fantasi, fortæller Lisbeth Eugenie Christensen.

Hun har tidligere malet det gavlmaleri, der pryder den ene af gårdbørnehavens bygninger.

Vægmaleriet skal være færdigt inden den store jubilæumsfest den 31. august, hvor blandt andet Assens-borgmester Søren Steen Andersen og Overmarksgårdens første bestyrelsesformand Karen Tarp skal være med til at fejre gårdbørnehaven.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce