Annonce
Indland

Green Day, Mew og Lukas Graham spiller på Northside næste år

Steve Marcus/Reuters
Amerikanske rockgrupper og danske stjernenavne er blandt de første tilføjelser til plakaten hos Northside.

Den danske musikfestival Northside, der finder sted i Aarhus, har torsdag offentliggjort de første hovednavne til næste års program.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra festivalen.

Blandt navnene er det amerikanske rockband Green Day, der senest spillede koncert i Danmark i 2013.

Også danske Lukas Graham og Mew er at finde på næste års plakat. Det samme er den californiske rockgruppe Weezer.

De to danske kvindelige talenter Mekdes og Mags er de sidste navne i Northsides første præsentation af næste års koncerter.

- Første række artister er lige præcis formlen på, hvordan musikprogrammet på Northside skal være skruet sammen: Et solidt lineup af ikoniske verdensstjerner - side om side med nogle af de største unge talenter i dansk musik, som vi vurderer er lyden af i morgen.

- Ude i horisonten venter mange flere navne og oplevelser til plakaten, men med disse kunstnere er vi kommet virkelig godt fra start, siger Brian Nielsen, der er festivalchef for Northside.

Northside afvikles næste år i Ådalen ved Aarhus for sidste gang.

Fra 2021 flytter festivalen efter planen til Eskelunden i Viby i Aarhus, hvor der skal etableres en ny koncertplads og bypark.

Northside foregår i 2020 fra torsdag den 4. juni til lørdag den 6. juni.

Green Day og Weezer spiller begge på festivalens første dag, torsdag. Lukas Graham spiller fredag, mens Mew spiller lørdag.

Omkring 35.000 personer deltog sidste år i den aarhusianske musikfestival.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart

Stort træ spærrede hovedvej: Bilister hjalp med at slæbe grene og dirigere trafik

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Fyn For abonnenter

Frederik Barfoed: - Når det skal gå stærkt, kan vi være nødt til at parkere på fortovet

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce