Annonce
Kerteminde

Great Northerns tempel til selvforkælelse åbner søndag: - Vi går efter det allerhøjeste niveau

Første spadestik til Great Nortern blevet taget i 2012. Golfresortet kunne tage imod sine første gæster i 2017. Nu to år efter åbner Great Northern Spa. Foto: Great Northern
Søndag åbner Great Northern Spa. Her kan du finde 4500 kvadratmeters pusterum med udsigt til golfbanen og Sybergland

Kerteminde: Great Northern Spa har været to år undervejs, og søndag 26. maj åbner golfanlægget i Kertemindes 4500 kvadratmeter store spa - og wellnessområde.

- Der vil champagne til alle, der lægger vejen forbi på åbningsdagen, lover Jesper Schmitz, der er direktør for Great Northern.

Dog er det kun folk, der bærer badetøj, der vil kunne få lov til at udforske spa-området, fastslår han.

Allerede på nuværende tidspunkt er der gæster, der har booket behandlinger til Great Northern Spa, som har en bred vifte af forskellige treatments.

- Det er godt, at folk kan booke sig ind på forhånd, for det er ærgerligt, hvis vi har gæster, der kommer langvejs fra, som vi er nødt til at afvise dem, fordi vi er fyldt op, pointerer Jesper Schmitz.

Annonce

Det koster Great Northern Spa

Den ultimative forkælelse - fire timer i Great Northern Spa - koster 3300 kroner. Her får du indgang til aquaspa, nice feet, body peeling, milkbath, relax massage, facial treatment og havtornshot.

I hverdagene koster det 650 kroner at komme i aquaspa, mens det i weekenden koster 750 kroner.

Du kan købe et klippekort med fem klip, hvor du skal give 3000 kroner.

Et årskort, hvor du får adgang til et ugentligt yogahold, koster 11.000 kroner.

Der er forskellige priser på de mange behandlinger, som Great Northern Spa tilbyder.

Bygningen er testet af

Ved indgangen til spaen finder du barbershoppen, hvor frisør Steen Frank tilbyder klipning og barbering af skægget. Ved siden af barbershoppen er der neglesalon, hvor negleeksperter tilbyder dig et bredt udvalg af manicure - og pedicurebehandlinger.

Der er 30 ansatte - mange kommer fra lokalområdet - i Great Northern Spa, og selv om der ikke har været spagæster endnu, har de haft travlt, for de senest måneder er der blevet brugt mange timer på at gøre klar til at tage imod gæster.

- Vi har været nødt til at finde ud af, hvordan bygningen virker. Hvordan er lyden her. Knirker gulvet i yogastudierne? Er lyset, der kommer ind ad vinduerne, generende?

- Vi har simpelthen kørt personer gennem et testprogram, så nu er vi 100 procent klar, fastslår Jesper Schmitz.

Kræs for detaljerne

Allerede når du træder ind i lobbyen til Great Northern Spa, skal du opleve, at du "lander" - kommer ned i tempo, inden du skal ind i spaen eller benytter dig af én af behandlingerne. Det er også i lobbyen, at du skal synke ned i én af sofaerne, inden du igen forlader spaen, fortæller Great Northerns direktør.

Intet er overalt til tilfældighederne i den nye spa. Det vil du med det samme opdage, når du træder ind gennem dørene. Hvor end øjet kigger, vil du opleve, at alt er udført i den samme kompromisløse kvalitet som resten af Great Northern.

Great Northerns direktør forklarer, at detaljer giver ro til gæsterne - samtidigt med, at det også efterlader gæsterne med en helhedsoplevelse.

Sådan ser du ud, når du kommer op ad trappen til Great Northern. Foto: Great Northern

Besøgt flere spaer i Europa

Great Northern er sin egen, og derfor er de digitale displays i spaen, som viser, hvor varmt vandet er, eksempelvis med den samme skrifttype, som er gennemgående for hele golfanlægget. De hvide badekåber og håndklæderne du tager med dig ind i spaen, som er syet på en systue i Indien og vaskes på golfanlægget eget vaskeri, er udstyret med Great Northerns logo, og det er også logoet, der toner frem i ildstedet, der brænder udenfor.

Jesper Schmitz fortæller, at for at skabe Great Northern Spa, der ligger med udsigt til golfbanen og Sybergland, er der blevet rejst rundt til mange forskellige spaer rundt i Europa. Det har været vigtigt at finde ud af, hvad der fungerer, og hvad der ikke vil passe til den spa, som Great Northern vil præsentere.

- Vi har fundet en masse brikker og sat dem sammen til et puslespil. Vi er jo ikke den første spa i verden, der er blevet bygget i forbindelse med en golfbane, men vi går efter det allerhøjeste niveau, understreger Jesper Schmitz.

Udsigten fra saunaen i Great Northern Spa. Foto: Great Northern
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Ole H. hos Aktive Seniorer

Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce