Annonce
Kerteminde

Great Northern vil ikke have oplevelsespark som nabo: Advarer mod "tivoli-lignende aktiviteter"

Oplevelsesparken skal bygges ved det rekreative naturområde Sybergland ved Kerteminde. Foto: Kim Rune

I næste uge afgør miljø- og teknikudvalget, om der er plads til en oplevelsespark ved siden af naturområdet Sybergland. Great Northern advarer om, at der kan komme "konflikt" i området, hvis kommunen giver lov.

Kerteminde: Ejeren af Kerteminde Byferie, Hans Andersens, planer om at bygge en oplevelsespark ved siden af Sybergland er stødt på modstand hos naboen, golfbanen Great Northern.

- Som nabo finder vi det meget beklageligt, at det, der kunne blive et helt enestående gennemført naturprojekt, Sybergland, foreslås udstyret med tivolilignende aktiviteter. Her tænker vi på oplevelsesparken og den tilhørende restaurant, kiosk, m.v., skriver Great Northern i et høringssvar til kommuneplanen for oplevelsesparken, der netop har været i høring.

Ifølge kommuneplanen skal den 9,8 hektar store park ligge direkte op af det rekreative naturområde Sybergland tæt på golfbanen. Oplevelsesparken skal indrettes som en naturlabyrint, og hjørnet tættest på Sybergland skal overføres til byzone, så der blandt andet kan opføres indgangsparti, handicapparkeringspladser og en restaurant, der må være op til 8,5 meter høj.

Annonce

Unikt naturområde

Hvor mange besøgende, parken forventes at kunne tiltrække, står der intet om i lokalplanen, og Hans Andersen ønsker ikke at udtale sig om oplevelsesparken, før lokalplanen er vedtaget. Men Great Northern advarer imod, at det "underholdningsfokus," som lokalplanen lægger op til, vil svække oplevelsen af naturen omkring Sybergland.

- Vi mener, områdets nuværende helhedsværdi med den meget stærke naturkarakter har et helt unikt præg. Dette vil være væsentlig forringet ved en kommercialisering af området, skriver Great Northern, der i stedet opfordrer kommunen til at sørge for gode adgangsmuligheder til Sybergland og til at sikre, at gæsterne kan få information og læring om naturen i området.

- Dette, vurderer vi, vil have langt den største værdi for områdets gæster og vil skabe endnu en gennemført kvalitetsoplevelse, som er ved at blive et af Kertemindes vartegn.

Advarer mod konflikt

Hans Andersen har tidligere været i konflikt med Great Northern, og golfbanen slutter af med at påpege, at der er risiko for, at Hans Andersen igen vil komme i konflikt med sine naboer, hvis oplevelsesparken bliver godkendt.

- Derudover finder vi, på Kerteminde bys vegne, det yderst betænkeligt, at man klods op og ned af et boligområde beslutter at anlægge kommercielle underholdningsaktiviteter. Dette må anses som dårlig byplanlægning og kan næppe lede til andet end konflikt imellem de forskellige områder, skriver Great Northern.

Fyens Stiftstidende har været i kontakt med Great Northern, der ikke ønsker at uddybe deres høringssvar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

En søndag med fitness i Korup

Klumme

Du tager fejl, Mette

Statsminister Mette Frederiksen talte i sin nytårstale for flere tvangsanbringelser af børn. Jeg er lodret uenig: Vi skal have som mål at tvangsanbringe så få børn udenfor hjemmet som muligt. Vores ambition som samfund må være at skabe gode rammer om børnene og familierne, så tvangsanbringelser bliver absolut sidste udvej. Vi har i dag to voldsomme problemer: at de allersvageste familier ikke bliver hjulpet godt nok, tidligt nok, og at det system vi anbringer børn i, ikke virker. Løsningen må for det første være at hjælpe familierne bedre, og for det andet at reparere anbringelsessystemet, så det også virker bedre. I dag går det alt for ofte galt for de anbragte børn. Halvdelen af alle unge hjemløse er tidligere anbragte. Meget få af de anbragte børn får en uddannelse. En skræmmende høj procentdel af de tidligere anbragte forsøger selvmord. Og rigtig mange anbragte børn får selv børn, der bliver anbragt. Lad os derfor fokusere på, hvordan vi undgår at anbringe børn! Man kan for eksempel støtte nybagte forældre, så de nye familier får en bedre start på livet sammen. Helt fra fødslen kan der tilknyttes socialt personale til de svageste familier, og de kan også få tid i særlige barselshuse, så en ny familie først kommer hjem, når de er parate til det. Vi skal også – under alle omstændigheder – styrke normeringen i vuggestuer og børnehaver, og have flere lærere i folkeskolen. For det er i de gode institutioner at vi dels skal opdage tidligt, når børnene ikke har det godt, og dels er i stand til at hjælpe de børn ekstra meget, der ikke har den store støtte derhjemmefra. I de tilfælde hvor det alligevel går galt, og et barn fjernes fra familien, skal vi sætte langt mere kvalificeret ind, end vi gør i dag. For eksempel med bedre plejefamilier. For eksempel med ordentlige vilkår for anbragte børn der fylder 18 år. Og absolut også med frivillige tilknyttet de anbragte børn, så de anbragte børn også har venner og mentorer, der ikke repræsenterer myndighederne. Vi vil fra radikal side gerne være med til at drøfte hvordan vi forebygger anbringelser, og hvordan vi forbedrer anbringelser. Men begge dele skal være på plads, før vi går ind i en diskussion om flere anbringelser.

Kerteminde

Unge strygere i Viby Kirke

Odense

Et skud tysk testosteron: For første gang i otte år har Odense Zoo atter en søløve-han

112

Mand vendte bil med anhænger på motorvejen

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];