Annonce
Kerteminde

Great Northern vil ikke have oplevelsespark som nabo: Advarer mod "tivoli-lignende aktiviteter"

Oplevelsesparken skal bygges ved det rekreative naturområde Sybergland ved Kerteminde. Foto: Kim Rune

I næste uge afgør miljø- og teknikudvalget, om der er plads til en oplevelsespark ved siden af naturområdet Sybergland. Great Northern advarer om, at der kan komme "konflikt" i området, hvis kommunen giver lov.

Kerteminde: Ejeren af Kerteminde Byferie, Hans Andersens, planer om at bygge en oplevelsespark ved siden af Sybergland er stødt på modstand hos naboen, golfbanen Great Northern.

- Som nabo finder vi det meget beklageligt, at det, der kunne blive et helt enestående gennemført naturprojekt, Sybergland, foreslås udstyret med tivolilignende aktiviteter. Her tænker vi på oplevelsesparken og den tilhørende restaurant, kiosk, m.v., skriver Great Northern i et høringssvar til kommuneplanen for oplevelsesparken, der netop har været i høring.

Ifølge kommuneplanen skal den 9,8 hektar store park ligge direkte op af det rekreative naturområde Sybergland tæt på golfbanen. Oplevelsesparken skal indrettes som en naturlabyrint, og hjørnet tættest på Sybergland skal overføres til byzone, så der blandt andet kan opføres indgangsparti, handicapparkeringspladser og en restaurant, der må være op til 8,5 meter høj.

Annonce

Unikt naturområde

Hvor mange besøgende, parken forventes at kunne tiltrække, står der intet om i lokalplanen, og Hans Andersen ønsker ikke at udtale sig om oplevelsesparken, før lokalplanen er vedtaget. Men Great Northern advarer imod, at det "underholdningsfokus," som lokalplanen lægger op til, vil svække oplevelsen af naturen omkring Sybergland.

- Vi mener, områdets nuværende helhedsværdi med den meget stærke naturkarakter har et helt unikt præg. Dette vil være væsentlig forringet ved en kommercialisering af området, skriver Great Northern, der i stedet opfordrer kommunen til at sørge for gode adgangsmuligheder til Sybergland og til at sikre, at gæsterne kan få information og læring om naturen i området.

- Dette, vurderer vi, vil have langt den største værdi for områdets gæster og vil skabe endnu en gennemført kvalitetsoplevelse, som er ved at blive et af Kertemindes vartegn.

Advarer mod konflikt

Hans Andersen har tidligere været i konflikt med Great Northern, og golfbanen slutter af med at påpege, at der er risiko for, at Hans Andersen igen vil komme i konflikt med sine naboer, hvis oplevelsesparken bliver godkendt.

- Derudover finder vi, på Kerteminde bys vegne, det yderst betænkeligt, at man klods op og ned af et boligområde beslutter at anlægge kommercielle underholdningsaktiviteter. Dette må anses som dårlig byplanlægning og kan næppe lede til andet end konflikt imellem de forskellige områder, skriver Great Northern.

Fyens Stiftstidende har været i kontakt med Great Northern, der ikke ønsker at uddybe deres høringssvar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce