Annonce
Fodbold

Gravesens talestrøm og Hareides halstørklæde-sag

Danmarks Landstræner Åge Hareide uden rødt og hvidt halstørklæde og Mathias "Zanka" Jørgensen, der spillede sin landskamp nummer 26 mod Gibraltar. (Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix)
Annonce

Irland spillede torsdag aften på Aviva Stadium i Dublin mod New Zealand i en venskabskamp og vandt 3-1. Irerne stillede med et rent B-hold, og selv om manager Mick McCarthy bagefter talte varmt om visse spilleres præstationer, så får meget få af B-spillerne chancen fra start mod Danmark på mandag. New Zealand stillede med et hold, der ikke havde set hinanden i 18 måneder.

Venstre back Derrick Williams pådrog sig en skade i kampen, hvor han ellers greb chancen, da han kort før pausen udlignede for irerne.

Discoverys stab var i presserummet i god tid før landskamps-reportagen gik på skærmen. For den neutrale iagttager til sminkningen, så var man ikke i tvivl om, hvem der havde mest op hjerte på forhånd. Her var Thomas Gravesen umulig at nå i antal af ord, mens Flemming Povlsen, Lars Jacobsen, Brian Laudrup og Zak Egholm holdt sig mere i skindet og havde deres egen stille måde at fokusere på.

Morten Bruun fra Discovery er også blogger på BT og han havde en opfordring til landstræner Åge Hareide før kampen. - Husk nu, at du holder med Danmark, skrev han med baggrund i nordmandens opførsel efter hjemmesejren mod Schweiz i Parken, hvor han nægtede at tage det rød-hvide halstørklæde på som en stille protest mod den behandling, som DBU har givet ham ved ikke at involvere ham i diskussionen om landstrænerposten efter 1. juli 2020. Det var kommunikationschef Jakob Høyer, der forsøgte at rulle nordmandens hals ind i de danske farver.

Gribben fra Kerteminde, Oliver Christensen, reddede et straffespark, da Danmark i kvalifikationen til U21-EM fredag aften, vandt 3-2 ude over Ukraine. Men desværre scorede ukrainerne på returen. Danmark måtte de sidste 19 minutter spille med ti mand, fordi Mads Sørensen fra Vildbjerg fik rødt kort i forbindelse med straffesparket, selv om det var Andreas Poulsen, der havde begået forseelsen.

Mathias Zanka Jørgensen blev før kampen hylder for sin landskamp nummer 25, som han spillede mod Schweiz. Der var ingen mishagsytringer i den forbindelse efter sagen, hvor han følte sig nødsaget til at hylde de tyrkiske soldaters krigsindsats på sin bluse under opvarmningen til sin klub Fenerbahces kamp.

De 22 maskotter fra hele landet blev applauderet på forhånd. For at kvalificere sig til maskot-tjansen må man ikke måle mere end 140 centimeter. Det sker vist et par tilfælde, hvor maskotterne har været større end Lionel Messi under kampoptakten. Aftenens maskotter blev noget forvirrede og ustrukturerede i deres opstilling, da de danske landsholdspillere rykkede tæt sammen under nationalmelodien. Simon Kjær havde lagt sin træningstrøje om sin maskot.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce