Annonce
Faaborg-Midtfyn

Gravearbejde kostede dyrt: Nyt underskud i SuperBrugsen

Uddeler Henning Jørgensen har været udfordret af Fjernvarme Fyns gravearbejde i byen i 2018. Det har ifølge brugsfolkene kostet kunder. Arkivfoto: Kim Rune
Fjernvarmearbejde kostede ifølge Superbrugsen i Ferritslev dyrt på omsætning og indtjening i 2018.

Ferritslev: Det kniber fortsat for SuperBrugsen i Ferritslev at tjene penge, for også i 2018 fik brugsforeningen røde tal på bundlinjen.

Dermed har der tre år i træk været underskud i brugsen, hvor man dog trods alt kan glæde sig over, at underskuddet i 2018 er noget mindre end i 2017. Godt en halv million kroner lød resultatet før skat på i 2018, mens det året før lød på knap 1,7 millioner kroner.

Ifølge regnskabet var SuperBrugsen i 2018 især udfordret og generet af Fjernvarme Fyns gravearbejde i byen. Gravearbejdet har i en længere periode betydet, at det har været ganske vanskeligt at komme til dagligvareforretningen, og kundestrømmen har været vigende.

"En del kunder har grundet de vanskelige adgangsforhold valgt at benytte alternative indkøbsmuligheder", lyder det blandt andet i ledelsesberetningen, hvor det også bliver slået fast, at resultatet for 2018 er langt under det budgetterede og på ingen måde tilfredsstillende.

Mens det kniber med butikken, så kan brugsfolkene til gengæld glæde sig over, at den nyetablerede vaskehal ved brugsen er populær. Her er budget og prognoser nemlig opfyldt, og med den og også større investeringer i butikken i de senere år er fundamentet for en god forretning på plads.

Fokus i 2019 vil derfor være på stram styring af omkostninger, øget omsætning og indtjening, lyder det i ledelsesberetningen.

Annonce

Ferritslev Brugsforening

Uddeler: Henning Jørgensen

Bestyrelse: Kim Bjørn Kristensen (formand), Britta Olesen Martinussen, Malene Eggertsen Kristiansen, Willi Lundsgaard Hansen, Vibeke Thingaard, Martin Schabert, Lone Linddal.

Regnskabstal 2018 (2017)

Bruttofortjeneste: 5.665.403 (5.455.087)

Personaleomkostninger: -5.532.587 (-6.124.123)

Resultat før skat: -517.240 (-1.692.819)

Årets resultat: -517.240 (-1.492.540)

Egenkapital: 5.908.476 (6.415.553)

Gennemsnitligt antal ansatte: 16 (18)

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce