Annonce
Middelfart

Gratis webinar: Sådan skifter du fra oliefyr til grønnere opvarmning

Der er penge at spare ved at udskifte sit oliefyr med anden opvarmning. Foto: Jeppe Michael Jensen
Middelfart Kommune inviterer sammen med Kolding og Vejen til et online webinar, der viser borgere med oliefyr, hvordan de kan skifte til mere klimavenlig opvarmning.
Annonce

Trekantområdet: Middelfart Kommune inviterer sammen med Kolding og Vejen til et online webinar, der viser borgere med oliefyr, hvordan de kan skifte til billigere og mere klimavenlig opvarmning.

Kommunerne er gået sammen med Energistyrelsens rådgivningstjeneste SparEnergi.dk om at tilbyde gratis webinarer, hvor eksperter fortæller om muligheder og priser.

- Corona må ikke sætte en stopper for den grønne omstilling. Et af de mest oplagte klimatiltag er at skifte sit oliefyr ud med fjernvarme eller varmepumpe, fordi det kan skære omkring 65 % af CO2-udledningen. Ofte kan det samtidig halvere varmeregningen. Det vil vi gerne hjælpe borgerne til, siger direktør for Teknik og Miljø i Middelfart Kommune Thorbjørn Sørensen.

Annonce

Mange gode råd

På webinaret vil uafhængige fagfolk dele deres indsigter med tips til skrotning af oliefyr og valg af ny varmeform. Der er også gode råd til, hvordan man søger tilskud fra Bygningspuljen næste år til klimavenlige boligforbedringer som f.eks. skrotning af oliefyr, bedre isolering eller nye vinduer.

Energistyrelsen har gode erfaringer med konceptet fra andre kommuner.

- Ideen er, at vi som uvildige rådgivere giver gode råd til borgere med oliefyr. Vi har allerede haft flere webinarer rundt om i landet, og det fungerer overraskende godt. Det er faktisk muligt at skabe god kontakt og formidling, og deltagerne har været glade og gode til at stille spørgsmål. Det er så tilpas nemt med moderne software, at alle kan være med, fortæller bygningsingeniør Line Nørmark, der deltager i mødet for SparEnergi.dk.

Ifølge BBR-registeret opvarmes over 3500 enfamiliehuse i Middelfart, Kolding og Vejen med oliefyr. Borgere kan få tilskud på 22-45.000 kroner til at skifte til varmepumpe i områder uden fjernvarme.

Webinarerne afholdes mellem 30. november og 10. december, og der er et begrænset antal pladser. Borgere med oliefyr vil få tilsendt invitation direkte i deres e-boks.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Middelfart

Online hjælp til angst- og depressionsramte ledige i Middelfart Kommune: - I stedet for at sende borgere på førtidspension, skal vi forebygge

Sport

Kaninerne skal have slikket såret

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Erhverv For abonnenter

Daniel satsede alt på it-drøm: Fynsk it-firma solgt for stort trecifret millionbeløb

Annonce