Annonce
Kultur

Gratis tilbud til unge forfatterspirer: Skriv og design din egen bog

Forfatteruddannede Julie Gufler står bag et skrivelaboratorium på Ærø og i Svendborg. Arkivfoto: Peter Becher Damkjær
Unge på Ærø og i Svendborg undervises i et skrivelaboratorium i at skrive og designe deres egne bøger. Forløbet er begyndt på Ærø, men der er plads til flere deltagere. I Svendborg begynder forløbet til februar.

Marstal/Svendborg: Er du mellem 12 og 18 år, og drømmer du om at skrive dine egne bøger, og kunne du endda tænke dig at designe dem selv?

Så er skrivelaboratoriet "Skriv dine egne bøger" måske noget for dig. Tilbuddet, som er støttet af Statens Kunstfond, begyndte på Ærø i december og foregår hver mandag frem til marts. På biblioteket i Svendborg begynder forløbet i februar.

Det er forfatter Julie Gufler, der bor på Ærø, som er initiatiativtager til forløbet, og sammen med forfatter Rúni Weihe står hun for undervisningen.

På mandag den 13. januar kl. 16-18 kommer Rúni Weihe for første gang til biblioteket i Marstal, hvor han og Julie Gufler skal undervise sammen, og der er plads til flere deltagere, oplyser hun.

Deltagelse er gratis - "for op til 15 unge forfatterspirer, ordaktivister og forlagsdirektører in spe", som beskrivelsen, lyder på Ærø Folkebiblioteks hjemmeside, og tilmelding sker ved at møde op.

Begge forløb afsluttes med et aftenarrangement på de respektive biblioteker i Marstal og Svendborg med de unges egne oplæsninger, udstilling og evt. salg af bøger. /ANDO

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Lynfrosten giver nye muligheder

Klumme

Hvad er målet med udligning?

Temaet i rigtig mange samtaler i denne tid er den kommunale udligning. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har været til et møde, uden at det har været bragt op. Sidst til et møde med plejefamilierne i Assens Kommune i mandags, hvor den manglende udligning nævnes af flere som en årsag til den besparelse, som kommunen har valgt at lægge på plejefamilierne. Til det skal jeg dog også sige som kommunalpolitiker i Assens, at det også er et spørgsmål om prioritering, og hvis viljen havde været der i byrådet, kunne der have været prioriteret anderledes. Men det er et faktum, at der er stor forskel mellem kommuner i forhold til kommunernes mulighed for at opretholde en god service. Foreningen Bedre Balance har opgjort, at kommunerne i hovedstadsområdet kan bruge 186 kroner for hver gang, kommunerne i resten af landet kan bruge 100 kr. pr. sårbart barn. Skal vi acceptere det? Sundhedsministeren har sagt: “Vi skal knække den ulighed, der betyder, at et barn, der i dag fødes i Gentofte Kommune. i gennemsnit kan regne med at blive 83,4 år, mens det barn, der fødes i Lolland, bliver 77,7 år. Alene på grund af postnummeret.” Ja selvfølgelig skal vi knække uligheden, siger alle. Men er forudsætningen så ikke, at vi må starte med at sikre alle kommuner samme mulighed for service - samme mulighed for at sikre de svage børn et godt liv. Da man oprettede regionerne, var man enige om, at der ikke måtte være forskel på kvaliteten af behandlingen på sygehusene. Derfor bliver pengene til regionerne fordelt med den målsætning, at det er muligt. Når det så handler om kommunerne, så burde vi starte med diskussionen af om vi - som på sygehusområdet - mener, at der bør være samme kvalitet i alle kommuner. Når Mette Frederiksen udråber sig som børnenes minister, så ville jeg forvente, at vi var enige om, at der ikke må være forskel på støtten til det svage barn alene på grund af hvilken kommune, barnet er født i. Derfor vil jeg foreslå, at vi tager hul på en diskussion om, hvorvidt vi vil acceptere ulighed på tværs af landets kommuner. Mit og DF's udgangspunkt er, at vi ønsker et lige Danmark. Et Danmark, hvor det, at man bor i det ene eller andet postnummer, ikke er afgørende for et barns chancer for et godt liv eller kvaliteten af ældreplejen. Jeg vil gå til forhandlingerne med troen på, at vi kan blive enige om en politisk målsætning for udligningsreformen. Og kan vi det, så tror jeg på, at der er håb for et mere lige Danmark.

Annonce