Annonce
Nordfyn

Gratis ferie på odden: Frivillig arbejde bag de gode oplevelser

Godt 200 børn skal bo i en stor teltlejr på Enebærodde, hvor de skal fiske fra kysten og opleve naturen. Foto: Bfla

Lystfiskeri giver gode sociale kompetencer på sommerkoloni.

Nordfyn: Når området ved Martinegården på Enebærodde i to uger af sommerferien fyldes med et par hundrede glade børn til fiskeri og friluftsliv, sker det med det formål at tilbyde børn og unge fra alle samfundslag en fritidsaktivitet i form af lystfiskeri. Og det er ikke helt tilfældigt, at det lige handler om det våde element, for foreningen Børnenes Lystfisker Akademi står bag og mange af de frivillige medhjælpere er inkarnerede lystfiskere.

- Vi er 87 frivillige, der først og fremmest har det mål at give udsatte børn en meningsfuld barndom og nogle gode oplevelser og minder. Det hele er drevet af frivillig arbejdskraft fra start til slut, siger Klaus Mariager Wagner.

Han mener, at området ved Enebærodde giver nogle fantastiske muligheder for leg og læring.

- Vores lejr ligger helt ned til stranden - lige ud til Kattegat. Når vi ikke fisker, samler skovbær eller spiser frokost i det grønne, er det oplagt med en forfriskende dukkert, siger han.

Og det er slet ikke et krav, at man skal være lystfisker for at hjælpe til, men for mange af de frivillige har det været indgangsvinklen til projektet. Det er interessen for fiskeriet og det maritime islæt, vi gerne vil give videre med vores aktiviteter, fortæller projektkoordinator Klaus Mariager Wagner.

Ifølge ham kan lystfiskeri nemlig fremme kompetencer hos børn og unge og være med til at skabe et socialt ståsted for dem. I foreningens formålsparagraf hedder det blandt andet, at man vil tilbyde socialt udsatte børn og unge at komme på ferier og fiskerture med ligesindede.

Alle frivillige bliver samlet til et weekendkursus i starten af maj og skal naturligvis fremvise rene børneattester.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce