Annonce
Indland

Gratis bog til inspiration: Stort fremmøde til åbent hus om Det gode liv

Fyens Stiftstidendes kampagne "Det gode liv" kulminerer torsdag aften i et åbent hus-arrangement med udgivelse af en 'kogebog' med ideer til livet efter de 50. Allerede før tid var der stort fremmøde. Foto: Michael Bager

Torsdag eftermiddag holder Fyens Stiftstidende åbent hus i mediehuset i Odense for at fejre udgivelsen af bogen "Det gode liv - fynske opskrifter til seniorlivet", som er kulminationen på avisens lange kampagne.

Allerede 20 minutter før, åbent hus-arrangementet begyndte klokken 17, vrimlede det ind med gæster i Fyens Stiftstidendes mediehus på banegårdspladsen i Odense.

Anledningen er udgivelsen af bogen "Det gode liv - fynske opskrifter til seniorlivet", som samler op på en lang række fortællinger og gode råd fra kampagnen Det gode liv og giver inspiration til, hvordan man kan få et godt liv, når arbejdslivet slutter, børnene flytter hjemmefra og man måske overvejer at flytte i en anden bolig.

Ved arrangementet kan må få et gratis eksemplar af bogen, ligesom man kan møde mange af personer, der har delt ud af deres livserfaringer og gode råd i løbet af kampagnen, som begyndte sidst i august.

Der er åbent hus fra klokken 17 til klokken 18.30.

Senere er der et arrangement med kortere foredrag og fællessang. Denne del krævede tilmelding og er udsolgt.

Annonce
Her taler en af kampagnens medvirkende, farfar Ole Westergaard (th), med en af de tidlige gæster ved arrangementet. Foto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Tulipanen ved rådhuset ramt af selvtægt: Fredag fejrer de frivillige skulptur-rensere, at de nu er færdige på rådhuspladsen

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Annonce