Annonce
Assens

Gratis øhop lokkede folk på Bågøfærgen: - Det bliver lidt af en dannelsesrejse

Kæresteparret Frederik Lassere og Emilie Munk glædede sig til en miniferie på Bøgø Naturcenter. Det var første gang, Emilie Munk var på Bågø, mens Frederik Lassere tidligere har besøgt øen som elev på Tallerupskolen i Tommerup Stationsby. Foto: Søren Plovgaard
Regeringens sommerpakke skal være med til at stimulere ø-turismen. Vi hoppede ombord på Bågøfærgen til den første afgang, hvor gående og cyklister kunne rejse med gratis.
Annonce

Assens: Frederik Lassere og Emilie Munk fra København har sat tre indkøbsposer med dagligvarer, en pose grillkul og en stor lyserød taske foran færgelejet på havnen i Assens.

Klokken er et par minutter i 10, og Emilie Munk og Frederik Lassere har stillet sig foran i køen. Det er dag et med gratis overfart for cyklister og gående, og på færgen er man spændte på, hvor mange der møder frem til dagens første overfart til den lille ø i Lillebælt med de 18 faste beboere.

Emilie Munk er jurist i en fagforening, mens Frederik Lassere arbejder som politisk rådgiver for Socialdemokratiet. Nu venter kæresteparret på, at den vikarierende styrmand Ove Jensen skal give signal til, at de kan gå ombord på Bågøfærgen.

Frederik Lassere og Emilie Munk er ikke de eneste, der har planlagt en tur til Bågø denne onsdag. Køen bag dem vokser stille og roligt i takt med, at tiden nærmer sig afgang. Nogen har cykler med, mens andre har indstillet sig på at opleve øen til fods.

- Vi gik på ferie i fredags og brugte de første dage hjemme på Vesterbro i København. Mandag kom vi så til Fyn, hvor vi har besøgt min mor, som har købt hus i Sandager. På grund af corona-situationen har vi valgt kun at holde ferie i Danmark i år. Som fynbo vil jeg gerne besøge de fynske øer, og så poppede der en god mulighed op på Bågø Naturcenter, hvor vi har booket to overnatninger for 920 kroner. For Emilie bliver der nok tale om lidt af en dannelsesrejse til det fynske land og øerne, siger Frederik Lassere, der er vokset op i Tommerup Stationsby.

- Jeg er spændt på, hvad det bliver til, men når det er gratis at tage med færgen, så kommer der også lidt flere turister end normalt, siger Marianne Simonsen, der passer Bågø Havnekiosk hver dag fra klokken 8 til 18. Foto: Søren Plovgaard

Det er ikke udsigten til at spare et par hundrede kroner på overfarten, der har fået Emilie Munk og Frederik Lassere til at kaste feriekærligheden på Bågø.

- Vi skal jo under alle omstændigheder med færgen, hvis vi vil til Bågø, og så er det bare en positiv ting oven i, at vi lige nu kan sejle gratis derover, mener parret, der senere også skal på øhop til Bjørnø og Ærø.

Annonce

Drypper på kiosken

Stine Lassen fra Turup er taget med sine to børn Viktor og Laura og en veninde til Bågø.

Hun havde godt læst om, at overfarten med Bågøfærgen var gratis i juli, og det var et af de forhold, der gjorde, at de netop valgte at sejle til Bågø på premieredagen.

Stine Lassen, der i disse uger holder ferie med sine børn fra sit job hos Scandinavian Tobacco Group A/S i Assens, kalder destinationen til Bågø for perfekt, fordi man alt efter vejret kan vælge, om man skal tage den tidlige eller sene afgang tilbage til Assens.

Også en flok fra Søndersø fandt vej til Bågø-færgen. Forrest med blå hjelm er Konrad Nilsson, Kalle Overgård (sort hjelm), bagved Viggo Overgård, Lena Nilsson, Hannah Nilsson (med hvid hjelm) yderst til højre Gitte Overgård (med hunden Arne i kurven). Foto: Søren Plovgaard.

Efter knap en halv times sejlads styrer overfartsleder Ove Jensen og bedstemand Bjarne Jensen færgen sikkert i havn på Bågø, og en stor grisetransportvogn og to personbiler får lov til at forlade færgen som de første.

Marianne Mosegaard Bladt har drevet Baagø Havnekiosk i 10 år. Hun åbner klokken 8 om morgenen for at sælge frisk morgenbrød og lukker først igen klokken 18. Hun synes, det er dejligt, at regeringens sommerpakke nu har sat fokus på landets små øer.

- Jeg er spændt på, hvad det bliver til, men når det er gratis at tage med færgen, så kommer der også lidt flere turister end normalt, og så drypper der nok også lidt af til mig, siger Marianne Mosegaard Bladt, der allerede om formiddagen lokker med kolde Hancock-fadøl i havnekiosken.

49-årige Christina Nielsen er landmand på Bågø og fungerer også som øens havnemester. Onsdag var hun på vej tilbage til Bågø fra Assens, efter hun havde leveret 75 frilandsgrise til slagteriet Danish Crown i Herning. Christina Nielsen har boet på Bågø hele sit liv bortset fra en afstikker i midten af 1990'erne, hvor hun var under uddannelse. Hun fortæller, at tilgangen af turister på Bågø har været stigende de senere år. Foto: Søren Plovgaard

Fra sin plads i styrehuset kan Ove Jensen konstatere, at passagertallet på den første dag i juli lå en anelse højere end normalt.

- Vi plejer at kalde den første skoleferieuge for bedsteforældreugen. Passagertallet er en del afhængig af vejret. Vi plejer altid at have et par dage eller tre om sommeren, hvor folk af en eller anden grund strømmer til Bågø, og alt er optaget på færgen, forklarer Ove Jensen.


Vi skal jo under alle omstændigheder med færgen, hvis vi vil til Bågø, og så er det bare en positiv ting oven i, at vi lige nu kan sejle gratis derover

Frederik Lassere og Emilie Munk, København


Bågøfærgen, der har plads til 80 personer, sejler hver dag i juli en ekstra afgang fra Assens klokken 11.30 og en sen afgang fra Assens på fredage klokken 19.20 med retur fra Bågø klokken 20.

Her kan du sejle gratis

Der findes 38 steder i Danmark, som du kan nå ved at krydse havet. Her kan du se, hvilke ruter du kan sejle gratis med færge på i juli, hvis du er enten gående eller på cykel:

Sjællands Odde-Ebeltoft, Sjællands Odde-Aarhus, Køge-Rønne, Gudhjem-Christiansø, Hundested-Rørvig, Havnsø-Sejerø, Holbæk-Orø, Kalundborg-Samsø, Stigsnæs-Agersø, Stigsnæs-Omø, Stubbekøbing-Bogø, Bandholm-Askø, Fejø-Kragenæs, Femø-Kragenæs, Tårs-Spodsbjerg, Faaborg-Søby, Faaborg-Avernakø-Lyø, Svendborg-Ærøskøbing, Svendborg-Skarø-Drejø, Rudkøbing-Marstal, Rudkøbing-Strynø, Assens-Bågø, Søby-Fynshav, Bøjden-Fynshav, Ballebro-Hardeshøj, Barsø Landing - Barsø, Årø-Årøsund, Snaptun-Endelave, Hov-Samsø, Hov-Tunø, Hammer Bakke-Orø, Grenaa-Anholt, Udbyhøj Nord - Udbyhøj Syd, Hals-Egense, Frederikshavn-Læsø, Feggesund-overfarten, Næssund-overfarten, Hvalpsund-Sundsøre, Branden-Fur, Kleppen-Venø, Thyborøn-Agger, Esbjerg-Fanø, Livø-Rønbjerg, Mellerup-Voer, Marstal-Birkholm, Faaborg-Bjørnø, Aalborg-Egholm,  Hjarnø-Snaptun, Kulhuse-Sølager, SeaHawk (Øhop Sydfyn), Hjarnø-Alrø, Havnsø-Nekselø og Svendborg-Hjortø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Offer for knivstik i Munkebo er død: 29-årig mand sigtes for drab

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Kerteminde

Drabssigtet erkender at have stukket med kniv: Det var nødværge

Annonce