Annonce
Udland

Gratis æble på fly udløser dyr bøde

En kvindelig flypassager troede, at hun kunne tage et æble med videre til en indenrigsflyvning i USA.

Crystal Tadlock fik et gratis æble under en flyvning fra Paris til Minneapolis i USA med Delta Air Lines og gemte det i sin taske for at have det til en indenrigsflyvning videre til Denver.

Men da tolderne fandt det i hendes håndbagage, faldt der ifølge tv-stationen KDVR med det samme en bøde på 500 dollar (omkring 3042 kroner).

Det var under en mellemlanding i Minneapolis, at tolderne fandt æblet, som stadig var pakket ind i en plastikpose fra Delta Air.

Det amerikanske toldvæsen vil ikke kommentere sagen, men fastslår, at alle landbrugsprodukter skal angives.

Tadlock fortalte tolderen, der standsede hende til en tilfældig rutineundersøgelse, at hun netop havde fået æblet udleveret. Hun spurgte, om hun kunne spise det eller smide det ud.

Men i stedet fik hun bøden på 500 dollar.

- Tolderen spurgte mig om min rejse til Frankrig havde været dyr og jeg svarede ja. Jeg undrede mig ikke over, hvorfor han stillede det spørgsmål, og så siger han:

- Rejsen kommer til at blive en hel del dyrere, når jeg giver dig en bøde på 500 dollar, siger Tadlock til tv-stationen KDVR, som har hovedkvarter i Denver.

Hun kan vælge at betale bøden eller forsøge at gå rettens vej.

- Det er langt ude, at man risikerer at skulle gennem et sådant forløb og blive behandlet som en kriminel på grund af et stykke frugt, siger hun til KDVR.

En talsperson for Delta Air Lines afviser at kommentere episoden. Men talspersonen fastslår, at luftfartsselskabet forsøger at få sine kunder til at følge de amerikanske toldregler.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce