Annonce
Kultur

Grand prix finder sted i hallen

Bandet Unico fra Assens Kommune vandt HGP sidste år. Derfor skal arrangementet holdes i Assens Kommune i år, og det bliver i Aaruphallen 24. oktober. Arkivfoto: Martin Kloster

Aarup: Fyens Stiftstidende kunne forleden dag fortælle, at det såkaldte Handicap Melodi Grand Prix (HGP) skulle afholdes på Industrien i Aarup, ifølge formand for Musik på Industrien Henry Petersen. Eller i hvert fald den opfattelse avisen havde, efter at have talt med ham.

Men Henry Petersen har siden kontaktet redaktionen, for han fik det vist ikke forklaret helt korrekt. Henry Petersen oplyser til redaktionen, at det ikke er Industrien, der afholder HGP - og det skal heller ikke holdes der - men det er foreningen Musik På Industrien som sammen med Unico, sidste års vinder, arrangerer det i Aaruphallen. Og det bliver 24. oktober.

Musik på Industrien forsøger at lave så meget samarbejde med byen som muligt, bl.a. Lokalrådet og Handelsstandsforeningen samt Sund i Aarup, nævner Henry Petersen.

Støtteforeningen til Rørup Sogneforening vil desuden støtte arrangementet med 10.000 kr., oplyser han./MAKL

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce