Annonce
Nyborg

Grønt vand fra hanen er ikke farligt - men betyder at man skal ringe til en vvs'er

Genrefoto

Nyborg-Ullerslev: Der er ingen grund til akut panik, hvis man i den kommende tid oplever, at der kommer grønt vand ud af vandhanen.

Grønt vand kan imidlertid være være tegn på, at man har en utæt vandvarmer. Nyborg Forsyning tilsætter i øjeblikket et grønt selvlysende farvestof, kaldet fluoresceine til fjernvarmevandet, for at lede efter utætheder i kundernes varmeinstallationer. Farven gør det lettere at opdage, hvis fjernvarmevandet trænger ind i kundens drikkevand. Oplever man grønt vand i vandhanen, er det typisk husets varmebeholder, der er utæt og trænger til reparation. Så skal man kontakte en vvs-installatør.

Når de private installationer er tætte, reduceres vandtabet i hele fjernvarmesystemet også.

Farvestoffet i drikkevandet er uskadeligt, men det anbefales dog, at man ikke drikker vandet, men i stedet kontakter sin vvs-installatør med det samme og får udbedret installationen.

Ser man det grønne vand ude i naturen, kan det være tegn på brud på fjernvarmerørene, og NFS Varme vil gerne kontaktes på tlf. 6331 5000.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce