Annonce
Nyborg

Grønt udvalg får fire nye medlemmer

Udvalgsformand Carsten Kudsk (DF) glæder sig over den store interesse for at blive en del af arbejdet med en kommunens nye miljøpolitik. Samtidig er han tilfreds med, at tidligere mærkesager som 3d-print stadig er på tapetet. Alt andet ville også være vanvittigt, mener han. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

De politiske partier har peget på, hvem de mener, der skal være med til at udforme en fælles miljøpolitik for Nyborg Kommune.

Annonce

Nyborg: 3d-print og deleøkonomi. Sådan lyder nogle af overskrifterne for det arbejde, som det særlige udvalg for grøn omstilling har bedrevet indtil nu. De konkrete projekter kører videre, men fremover skal udvalget have et langt bredere sigte. Det er nemlig her, forslaget til en samlet miljøpolitik for Nyborg Kommune skal se dagens lys.

Ifølge udvalgsformand Carsten Kudsk (DF) har forvaltningen fået til opgave at lave et udkast til et nyt kommissorium. Det skal ligge klar til politisk behandling i løbet af november, mens det nye og forstærkede udvalg forventes at holde sit første møde efter nytår. Med beslutningen om at gøre udvalget til omdrejningspunktet for diskussionen af den fremtidige klima- og miljøindsats følger også en udvidelse af personkredsen.

I første omgang er der ikke sat navn på de eksperter, organisationer eller foreninger, som kan tænkes at blive inddraget. I stedet har partierne koncentreret sig om at udvælge folk fra egne rækker. Man er dog blevet enige om, at de fire nye medlemmer ikke nødvendigvis skal sidde i byrådet.

Valget er faldet på tidligere gruppeformand for Socialdemokratiet Vibeke Ejlertsen, Ole Tyrsted (SF), Nanna Adamsen (V) og Flemming Kjærulf (V). I forvejen består udvalget for grøn omstilling af Carsten Kudsk (DF), Albert Pedersen (S) og Søren Svendsen (V) samt én repræsentant for forsyningsselskabet, én repræsentant for Østfyns Erhvervsråd, én repræsentant for det teknologiske erhvervsområde samt to repræsentanter for kommunens egen teknik- og miljøafdeling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Dårlige udsigter: Corona-pessimisme breder sig i fynsk erhvervsliv

Annonce