Annonce
Odense

Grønt lys til luksuslejligheder: Prestige-byggeri rykkes væk fra åen

Visualisering af hvordan byggeriet på hjørnet af Kronprinsensgade og Albanigade kommer til at se ud.
Byggeri på hjørnet af Kronprinsensgade og Albanigade har nu fået grønt lys fra By- og Kulturudvalget.
Annonce

Det ambitiøse nybyggeri på hjørnet af Kronprinsensgade og Albanigade bliver til noget. Et enigt By- og Kulturudvalg vedtog tirsdag, at byggeplanerne på den nuværende p-plads kan føres ud i livet.

Planerne var ellers i første omgang blevet afvist af et flertal i udvalget, fordi byggeplanerne ville overskride åfredningslinjen med tre meter.

Niclas Kandemir (S) fortæller, at man i udvalget nåede frem til en enighed om at skubbe byggeriet lidt op mod Kronprinsensgade.

- Sådan at åfredningslinjen ikke bliver brudt, siger Niclas Kandemir.

By- og kulturrådmand Jane Jegind (V) var også tilfreds med, at udvalget nåede til enighed om det, hun kalder en pragmatisk løsning, hvor der bliver plads til et spændende byggeri i et eftertragtet område, som kommer til at fremstå grønnere, efter at byggeriet er færdigt, end det gør nu, hvor der er p-plads.

- Og så er jeg glad for, at bygherre selv tog initiativ til at indarbejde en p-kælder i byggeriet, siger Jane Jegind.

Annonce

Bygherre vil præge eget kvarter

Det er Skt. Knudsgades Tømrer & Snedker Forretning, som er bygherre, og firmaets indehaver, Jesper Christensen, havde hele tiden regnet med, at man kunne nå frem til en løsning.

Hans forslag til bebyggelse på den nuværende p-plads var et af 13, der blev indleveret, da kommunen havde givet grønt lys for at bebygge den nuværende p-plads, der regnes som stort set overflødig, efter den store p-kælder under den tidligere Thomas B. Thriges Gade blev taget i brug. Enigheden om, at Jesper Christensens forslag var det bedste, var stor, da de 13 forslag blev vurderet.

I salgsmaterialet til det kommende byggeri, der får adressen Kronprinsensgade 1, kalder han byggeriet for en enestående mulighed for at præge det kvarter, han selv bor i. Han har drevet Skt. Knudsgade Tømrer & Snedker Forretning siden 1986, og han har stået bag en del byggerier på Sjælland og Fyn.

Annonce

Klar i november '21

Jesper Christensen har tidligere blandt andet modtaget en hæderspris fra Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur i Halsnæs Kommune for et andelsboligbyggeri nær Arresø på Nordsjælland, og i Odense har han modtaget Odin-Prisen 2006, som Byforeningen for Odense uddeler, for renoveringen af ejendommen Kronprinsensgade 15.

Efter der er blevet givet politisk grønt lys til byggeriet, forventes det af gå i gang i august og stå færdigt i november 2021. Ejendomsmægler Henrik Christoffersen, Home, har tidligere fortalt, at han allerede har købere til to penthouse-lejligheder i byggeriet, der kommer til at bestå af to etageejendomme med tilsammen 18 lejligheder i størrelsesordenen 95-181 kvadratmeter.

Annonce
Annonce
OB

OB fik uafgjort i en hårdt spillet affære

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce