Annonce
forside

Grønt lys til Fyns strategi for fremtidens infrastruktur

Byrådet godkendte tirsdag Fyns fælles infrastrukturstrategi. Det var dog ikke uden debat. Jesper Kiel (EL) argumenterede for at der var mangler i strategien og partiet endte med at stemme imod godkendelsen. Foto: Louise Koustrup.

Med undtagelse af Enhedslisten har byrådet godkendt Fyns fælles strategi for infrastruktur "Fyn i bevægelse". Det skete dog ikke uden debat, for både Enhedslisten og Socialdemokratiet mener, at Svendborgbanen burde prioriteres højere i planen.

Svendborg: Samtlige Fyns kommuner skal godkende Fyns fælles infrastrukturstrategi "Fyn i bevægelse", og tirsdag aften var det Svendborgs tur, da den var til debat i byrådet. Og godkendt blev den da, dog ikke uden debat da både Enhedslisten og Socialdemokraterne ønskede tilføjelser forud for godkendelse.

Enhedslisten ønskede blandt andet, at der i strategien indføjes målsætninger om at nedbringe klimabelastning fra transporten på Fyn samt prioritere Svendborgbanen højere i strategien. Socialdemokraterne delte Enhedslistens synspunkt hvad angår prioriteringen af Svendborgbanen i strategien, og det afstedkom en del debat.

Fælles fynske prioriteringer

I infrastrukturstrategien 2017 til 2038 er der fire overordnede og fælles fynske prioriteringer:Tredje spor på E20Timemodellentredje og parallel forbindelse over LillebæltLetbanen i Odense

Hvor er Svendborgbanen?

I den fælles fynske strategi er der fire overordnede fælles prioriteringer for infrastrukturen på Fyn. Man ønsker et tredje spor på E20, timemodellen, en tredje og parallel forbindelse over Lillebælt og letbanen i Odense.

Socialdemokratiet mener, at et punkt om Svendborgbanen mangler, hvorfor partiet på aftenens møde foreslog at godkende strategien under forudsætning af, at Svendborgbanen tilføjes som den femte fælles fynske prioritering.

Fra blandt andre Venstre lød det, at Socialdemokraterne og Enhedslisten var for sent ude med at få indføjet ændringer, da planen har været undervejs siden foråret 2015.

Da først Enhedslisten og efterfølgende Socialdemokraternes forslag blev nedstemt valgte Socialdemokraterne da også at lægge stemmer til at stemme infrastrukturstrategien igennem, mens Enhedslisten som eneste parti stemte imod.

Annonce
Kerteminde For abonnenter

Odense Havn har ulovligt bygget stort bassin: Kerteminde Kommune erkender fejl

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Nyborg For abonnenter

Brandfolk fik ikke besked i tide om uheld på broen: - 10 minutter kan være forskel på liv eller død, når man er fastklemt

Nordfyn For abonnenter

Rita og Søren Jensen sad i bussen, der væltede: - Vi har det udmærket

Odense

Rygetrængende ung mand gjorde sig til røver for cigaretter: - Ham skal vi nok få snakket med

Erhverv For abonnenter

Rekord i Assens: Tobaksfabrik får et kæmpe millionoverskud

Skandaleramt region sender opråb om hjælp

Nordfyn

Turistbus kørte i grøften og væltede: 36 ældre passagerer sad indespærret

Erhverv For abonnenter

Rekordstort overskud i fynsk øl-mekka: - Folk er rigtig glade, når de kommer ind

Randers-gigant har minus på 70 millioner og to topfigurer er væk: Men ny direktør vil udvide og ansætte flere

Assens

Oksekødet er skiftet ud efter prisstigninger: Sådan handler vi nu

Claus Hjort om sit livs stormvejr: - Jeg har en vrede over, at jeg skal bruge min sidste tid i politik med beskyldninger om at være landsforræder

Nordfyn For abonnenter

Nu udløber fristen: Hasmark Vandværk kan komme til at levere rent vand med tankbiler

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Prestigefyldt cykelfabrik lukkede produktionen og gik fra 100 til 14 ansatte: Nu er flere års underskud vendt til markant millionoverskud

Navne For abonnenter

Noah står i spidsen for Odense Pride: Han glæder sig især til ét øjeblik i år

Annonce