Annonce
forside

Grønt lys til Fyns strategi for fremtidens infrastruktur

Byrådet godkendte tirsdag Fyns fælles infrastrukturstrategi. Det var dog ikke uden debat. Jesper Kiel (EL) argumenterede for at der var mangler i strategien og partiet endte med at stemme imod godkendelsen. Foto: Louise Koustrup.

Med undtagelse af Enhedslisten har byrådet godkendt Fyns fælles strategi for infrastruktur "Fyn i bevægelse". Det skete dog ikke uden debat, for både Enhedslisten og Socialdemokratiet mener, at Svendborgbanen burde prioriteres højere i planen.

Svendborg: Samtlige Fyns kommuner skal godkende Fyns fælles infrastrukturstrategi "Fyn i bevægelse", og tirsdag aften var det Svendborgs tur, da den var til debat i byrådet. Og godkendt blev den da, dog ikke uden debat da både Enhedslisten og Socialdemokraterne ønskede tilføjelser forud for godkendelse.

Enhedslisten ønskede blandt andet, at der i strategien indføjes målsætninger om at nedbringe klimabelastning fra transporten på Fyn samt prioritere Svendborgbanen højere i strategien. Socialdemokraterne delte Enhedslistens synspunkt hvad angår prioriteringen af Svendborgbanen i strategien, og det afstedkom en del debat.

Annonce

Fælles fynske prioriteringer

I infrastrukturstrategien 2017 til 2038 er der fire overordnede og fælles fynske prioriteringer:Tredje spor på E20Timemodellentredje og parallel forbindelse over LillebæltLetbanen i Odense

Hvor er Svendborgbanen?

I den fælles fynske strategi er der fire overordnede fælles prioriteringer for infrastrukturen på Fyn. Man ønsker et tredje spor på E20, timemodellen, en tredje og parallel forbindelse over Lillebælt og letbanen i Odense.

Socialdemokratiet mener, at et punkt om Svendborgbanen mangler, hvorfor partiet på aftenens møde foreslog at godkende strategien under forudsætning af, at Svendborgbanen tilføjes som den femte fælles fynske prioritering.

Fra blandt andre Venstre lød det, at Socialdemokraterne og Enhedslisten var for sent ude med at få indføjet ændringer, da planen har været undervejs siden foråret 2015.

Da først Enhedslisten og efterfølgende Socialdemokraternes forslag blev nedstemt valgte Socialdemokraterne da også at lægge stemmer til at stemme infrastrukturstrategien igennem, mens Enhedslisten som eneste parti stemte imod.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Annonce