Annonce
Sydfyn

Grønt lys for teater på Frederiksøen: Men bølgerne gik højt under byrådsmødet

Dorthe Ullemose (SF) er ikke tilhænger af et teater på Frederiksøen, og Venstre er hun heller ikke begejstret for, afslørede hun. Det blev taget ilde op af Kultur- og Fritidsudvalget-formand Lars Erik Hornemann (V). Foto: Finn Eriksen
Baggårdteatret kan godt gå videre med planerne om at rykke til Frederiksøen, men det er ikke et enigt byråd, der står bag beslutningen. Og det blev til tider personligt under debatten på byrådsmødet i Kirkeby.

Kirkeby/Svendborg: Bølgerne gik højt, og det var ikke kønt hele vejen igennem, da Svendborg Byråd tirsdag aften besluttede at give Baggårdteatret grønt lys for at gå videre med planerne om at rykke ind på den placering, som i dag huser Danmarks Museum for Lystsejlads på Frederiksøen.

Dansk Folkeparti er arg modstander af tanken og har blandt andet noteret sig, at kommunen formentlig skal betale et sted mellem 25 og 33 procent af de op til 80 millioner kroner, et nyt teater på værftsøen vil koste.

- Det er mange penge, som man i stedet kunne bruge på for eksempel udvikling af lokalomåder eller billige boliger til enlige pensionister, sagde Johan Emil Rasmussen, mens hans gruppeformand, Dorthe Ullemose, valgte at skyde på Venstre.

- Det er helt fair, at mange partier er klar til at finde de penge, men Venstre er uldne i munden. I vil det hele, men først når I siger, hvad det skal være på bekostning af, begynder vi at tage jer seriøst, sagde hun, og den svarede Kultur- og Fritidsudvalgsformand Lars Erik Hornemann på.

- Venstre må stå dit hjerte meget nær. Der er ikke en sammenhæng, hvor du ikke benytter enhver lejlighed til at pukke på Venstre, så du må have haft det utrolig hårdt, da du sad i Folketinget, sagde han for så at tilføje:

- Så det er godt, du ikke længere er der - måske også for andre.

Lars Erik Hornemann fik dog også sagt, at der efter hans opfattelse er gode grunde til at lade teatret erstatte lystsejladsmuseet.

- Baggårdteatret er anerkendt og aspirerer til at blive regionsteater, og desuden skal bygningerne på Frederiksøen renoveres. Og måske er teatret lige netop den spiller, der kan rejse de fondsmidler, der skal til, sagde han og påpegede, at et ja til teatret ikke er ensbetydende med et nej til alt, hvad der er maritimt. Og at der skal arbejdes på at finde en alternativ placering til Danmarks Museum for Lystsejlads.

Det er helt fair, at mange partier er klar til at finde de penge, men Venstre er uldne i munden. I vil det hele, men først når i siger, hvad det skal være på bekostning af, begynder vi at tage jer seriøst.

Dorthe Ullemose (DF)

Politikeren og sømanden

Enighed er der heller ikke i De Konservative.

Henrik Nielsen stemte ja, men det gjorde Palle Fischer ikke.

- Det er ærgerligt at skylle museet ud med badevandet i stedet for at give det et pust. For det fortjener det virkelig, sagde han, mens John Arly Henriksen (S) tilstod, at også han var splittet.

- Politikeren John Arly stemmer for, men sømanden John Arly siger, at han godt kan følge Palle (Fischer, red.). Jeg har det også skidt med det her og holder af dem, der går og hygger sig på museet. Så den er svær, for der er mange følelser, men vi bakker altså op om planerne, lød det.

Annonce

Munk: En skandale

Svær er den til gengæld ikke for Jens Munk (løsgænger).

- Det er en skandale, at man smider det museum ud, sagde Jens Munk, som havde et forslag.

- Kunne vi ikke lave en folkeafstemning? Jeg garanterer, at det her ville blive stemt ned med et brag, sagde løsgængeren, der ligesom DF og i øvrigt også en anden løsgænger, Jesper Larsen, hæftede sig ved det økonomiske aspekt.

- Det er rigtigt, at det vil komme til at koste en masse penge. Og hvor vil I finde dem? Vil I skære på skoler og omsorg? Jeg forstår det ikke, lød det fra Jens Munk, mens Per Nykjær Jensen (V) ikke syntes imponeret af modstandernes argumentation.

- Vi er ikke ude på at afskaffe det maritime i Svendborg. Vi tror på, der kan findes en løsning, og der er ingen grund til at høste stemmer på, at nu bliver der færre cykelstier og så videre. Det er noget sludder, sagde han.

Og så hæftede Jesper Kiel (EL) sig ved, at Danmarks Museum for Lystsejlads aldrig i nævneværdigt omfang har formået at trække folk til. Hvilket et teaterhus efter hans opfattelse vil gøre.

- Så museet har behov for en ny retning og for at genopfinde sig selv, og da Frederiksøen nok har det med at sygne lidt hen om vinteren, får vi det bedste ud af at lave den her rokade, sagde han.

EL, S, SF, R, V og Henrik Nielsen (K) stemte for, mens Palle Fischer (K), DF og løsgængerne Jens Munk og Jesper Larsen stemte imod.

Beslutningen betyder, at Baggårdteatret nu kan gå videre med planerne, og at en indsigelse fra Danmarks Museum for Lystsejlads er taget til efterretning. Samt at museet gives et løbende toårigt opsigelsesvarsel.

Annonce
Annonce
Nyborg

Regeringen vil placere nærhospital i Nyborg

Odense For abonnenter

Ny rapport: Så mange ladestandere kræver elbil-revolution i Odense

Sport

Stærkt Superligamandskab gæster bundproppen Middelfart onsdag - mulig debut for nyborgenser i målet

GOG For abonnenter

Finner piv-ringe: Uværdig Europa-kamp i Gudme

Odense

Konservative vil sætte tommelskruerne på arbejdsløse med lange uddannelser: De skal sendes i nyttejob efter tre måneder

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Ny ansættelse skaber et nyt hul: Sjette folkeskole skal have ny leder

Danmark

Tirsdagens coronatal: For syvende dag i træk er der flere end 1000 nye smittede

Debat

Debat: Hjemmepleje handler om nærhed, ikke registrering

Middelfart

Chefers telefoner blev hemmeligt aflyttet i Dan-Bunkering: - Det er en på mange måder usædvanlig sag

Danmark

Løvkvist: DF har allerede tabt kommunalvalget - spørgsmålet bliver nederlagets størrelse

Nyborg

248 dage til Tour de France: Trofæet er hjemme

Nordfyn For abonnenter

Grønt lys til kæmpe kvægfarm ved fynsk gods: Naturforening trækker klage tilbage

Assens

Analyse: Derfor ligner Søren Steen Andersen en sikker vinder af valget i Assens Kommune

Annonce