Annonce
Nyborg

Grønt lys for minkfarmen i Skellerup

  • Politikerne i teknisk udvalg nikkede til miljøgodkendelse af minkfarm ved Skellerup

Skellerup: Når minkfarmen overholder alle de miljøkrav, der stilles til den slags virksomheder, så hverken kan eller vil Nyborg Kommune spænde ben for projektet.

Det er i meget korte træk holdningen blandt politikerne i teknisk udvalg, da de forleden havde sagen om en ny minkfarm ved Skellerup på dagsordenen.

- Alle skal overholde loven - det skal Nyborg Kommune også. Og eftersom alle krav er opfyldt, skal minkavleren have sin miljøgodkendelse, siger udvalgets formand Per Jespersen (S).

Oprindeligt havde minkavler Niels Danielsen ansøgt om en farm til 6000 minktæver - med unger ville farmen i givet fald have omkring 45.000 mink på stald én gang om året.

Men nye og skrappere afstandsregler til naboerne har gjort, at projektet er barberet ned til 2000 minktæver - og altså en spidsbelastning på omkring 15.000 mink.

Det reducerede projekt har været i partshøring hos de omkringboende, og 13 ud af 17 har tilkendegivet, at de fortsat er bekymrede for, at minkfarmen vil medføre betydelige gener for såvel naboerne som miljøet.

Desuden frygter naboerne, at den nye minkfarm vil blive benyttet som depot af gylle og foder for Niels Danielsens anden minkfarm på Ferritslevvej.

Men disse indsigelser var hverken administrationen eller politikerne enige i. I fremstillingen understreges det, at miljøgodkendelsen vil blive fulgt af en række vilkår, der har til formål at begrænse generne for de omkringboende, at sikre mod udledninger i naturen og at sikre de landskabelige værdier i området.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce