Annonce
Assens

Grønt lys for alment boligbyggeri

Sådan ser en foreløbig skitse for Kristiansdals projekt med almene boliger i Aarup ud. Det skal der nu arbejdes videre med. Illustration: Steen Kjær Jensen
Assens Byråd bakker op om boligforeningen Kristiansdals forslag til et alment boligbyggeri på Bredgade i Aarup.
Annonce

Aarup: Der kommer efter alt at dømme gang i gravemaskiner, cementblandere og stilladser i Aarup i 2020.

Assens Byråd har nemlig godkendt, at der arbejdes videre med et projekt fra boligselskabet Kristiansdal, der gerne vil bygge almene boliger på Bredgade 62-66.

Det er blandt andet på den grund, hvor Humlehytten lå, indtil den brændte i 2015.

På mødet i februar besluttede byrådet at sætte 3,1 millioner kroner af til almene boliger i Aarup, og byrådet vil altså bruge de penge til Kristiansdal-projektet. Også Civica havde lagt billet ind på at bygge almene boliger, men politikerne er mest stemt for Kristiansdals projekt.

Det skyldes, at Kristiansdal har indgået en købsaftale med både Jonas Steensgaard (og selskabet Steensgaard Invest & Service) om køb af Bredgade 66 (Humlehytte-grunden) og Lars Berg Arneborg, som ejer Bredgade 62-64, hvor der tidligere lå en grønthandel.

Annonce

24 boliger

Kristiansdals projekt er tegnet af arkitekt Steen Kjær Jensen, og det består af 24 boliger i forskellige størrelser. De bliver placeret på en måde, så området åbner sig op ud mod Sanggaards Plads, som det har været et ønske for mange i byen.

Civica-projektet drejede sig kun om Bredgade 62-64.

Assens Kommunes økonomiske bidrag på 3,1 millioner kroner udgør otte procent af den samlede byggesum. Kristiansdal tilvejebringer resten af beløbet.

Skitseforslaget skal nu rettes til efter Assens Kommunes anvisninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Fyn

Ugens fynske Covid-19 status: Vaccinationer vinder langsomt frem, smitten falder næsten overalt, og så lurer britisk mutation i det fynske

Annonce