Annonce
Kerteminde

Grønt forslag fra Konservative: Sæt ladere op til elbiler på Langeskov Station

Anne Fiber (K) fik selv elbil for halvanden måned siden. En Kia Soul. Privatfoto
Byrådet skal tage et større ansvar for klimaudfordringen, lyder det fra De Konservative, som foreslår at sætte ladestandere til elbiler op ved toget

Langeskov: Affaldssortering, solceller og vindmøller. De grønne løsninger er på vej overalt i kommunen i øjeblikket, men byrådet bør gøre endnu mere for at sætte blus under den grønne omstilling.

Det mener De Konservative, som følgende forslag:

- Hvis man havde en hel del ladere til elbiler ved Langeskov Station, ville vi åbne armene op for dem, der vil befordres så klimavenligt som muligt. Så kan dem, der vil tage de lange afstande på en klimavenlig måde tage bilen til stationen og fortsætte med toget, mens bilen lader op, fortæller Anne Fiber, der er byrådsmedlem for De Konservative.

Annonce

Eneste lader står ved golfbanen

Helt konkret foreslår partiet, at det skal undersøges, hvad det koster at sætte fem såkaldte dobbelte destinationsladere (dem, der lader langsomt) op på parkeringspladsen ved Langeskov Station.

- Hvis der er så mange ladestandere, kunne folk, der skal besøge familie eller venner i Langeskov også parkere ved stationen og gå videre til dem, de skal besøge. På den måde vil det både være godt for dem, der bor i Langeskov, og dem der besøger byen som gæster, eller kommer dertil for at arbejde, siger Anne Fiber.

Der er i øjeblikket ikke en eneste offentlig tilgængelig ladestander til elbiler i kommunen. Den eneste ladestander finder man på privat grund hos Great Northern.

- Jeg mener, at vi i byrådet skal tage et større ansvar i forhold til den klimaudfordring, vi er i. Nu skal vi i første omgang se, hvad det koster, og så må vi tage den derfra. Vi vil gerne, at de øvrige byrådspolitikere forholder sig til det, og at vi får et tilbud.

Jesper Hempler (SF), der er formand for miljø- og teknikudvalget, er begejstret for idéen:

- Vi ser jo jævnligt elbiler i bybilledet, og jeg ser gerne, at vi over de næste par år kan få etableret ladestandere flere forskellige steder. Det er oplagt ved Tornøes Hotel, rådhuset i Kerteminde og et sted i Munkebo. Det er fint at få en beregning på det, siger han.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce