Annonce
Kerteminde

Grønt forslag fra Konservative: Sæt ladere op til elbiler på Langeskov Station

Anne Fiber (K) fik selv elbil for halvanden måned siden. En Kia Soul. Privatfoto
Byrådet skal tage et større ansvar for klimaudfordringen, lyder det fra De Konservative, som foreslår at sætte ladestandere til elbiler op ved toget
Annonce

Langeskov: Affaldssortering, solceller og vindmøller. De grønne løsninger er på vej overalt i kommunen i øjeblikket, men byrådet bør gøre endnu mere for at sætte blus under den grønne omstilling.

Det mener De Konservative, som følgende forslag:

- Hvis man havde en hel del ladere til elbiler ved Langeskov Station, ville vi åbne armene op for dem, der vil befordres så klimavenligt som muligt. Så kan dem, der vil tage de lange afstande på en klimavenlig måde tage bilen til stationen og fortsætte med toget, mens bilen lader op, fortæller Anne Fiber, der er byrådsmedlem for De Konservative.

Annonce

Eneste lader står ved golfbanen

Helt konkret foreslår partiet, at det skal undersøges, hvad det koster at sætte fem såkaldte dobbelte destinationsladere (dem, der lader langsomt) op på parkeringspladsen ved Langeskov Station.

- Hvis der er så mange ladestandere, kunne folk, der skal besøge familie eller venner i Langeskov også parkere ved stationen og gå videre til dem, de skal besøge. På den måde vil det både være godt for dem, der bor i Langeskov, og dem der besøger byen som gæster, eller kommer dertil for at arbejde, siger Anne Fiber.

Der er i øjeblikket ikke en eneste offentlig tilgængelig ladestander til elbiler i kommunen. Den eneste ladestander finder man på privat grund hos Great Northern.

- Jeg mener, at vi i byrådet skal tage et større ansvar i forhold til den klimaudfordring, vi er i. Nu skal vi i første omgang se, hvad det koster, og så må vi tage den derfra. Vi vil gerne, at de øvrige byrådspolitikere forholder sig til det, og at vi får et tilbud.

Jesper Hempler (SF), der er formand for miljø- og teknikudvalget, er begejstret for idéen:

- Vi ser jo jævnligt elbiler i bybilledet, og jeg ser gerne, at vi over de næste par år kan få etableret ladestandere flere forskellige steder. Det er oplagt ved Tornøes Hotel, rådhuset i Kerteminde og et sted i Munkebo. Det er fint at få en beregning på det, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce