Annonce
Kultur

Grøn på vej med nye tiltag til festivalgæsterne: Økologiske cocktails og nervepirrende aktiviteter

På lørdag er der igen Grøn i Aarhus - denne gang for 37. gang. Foto: Jens Thaysen
I år afvikles Grøn Koncert - eller bare Grøn - for 37. gang. Gæsterne kan glæde sig til økologiske cocktails, grønne tiltag og vilde aktiviteter, for dem, der tør.

Tre scener danner rammen om dette års Grøn - tidligere kendt som Grøn Koncert - der blandt andet finder sted i Kolding den 19. juli, Esbjerg den 25. juli og Odense den 26. juli.

Gæsterne kan glæde sig til at opleve Kato feat. Brandon Beal, Anne Sanne Liss, Dizzy Mizz Lizzy, SAVEUS, Scarlet Pleasure, Kesi, Carpark North og Alphabeat.

Fra arrangørenes side har man gjort sit, for at skabe et program, der favner så bredt som muligt.

- Musikprogrammet spænder bredt. Det dækker rock, pop og hip-hop, og vi håber, at det alsidige program kan være med til at skabe nogle fællesskaber på tværs af alder, køn og interesser, siger Nikolai Milman, projektchef for Grøn.

Sidste år introducerede man flere områder og oaser, hvor gæsterne kunne sidde og slappe af. Derudover valgte man også at hæve kvaliteten af madudvalget, så det var muligt at få andet end de klassiske sandwich, hotdogs og pommes frites.

Igen i kan gæsterne nemlig søge mod et såkaldt foodsquare-område, der byder på andet end traditionelt festivalmad.

Samtidig har man lanceret en ølhave.

- Det er en form for kolonihave, hvor man kan hygge sig med en kold øl fra kassen og et slag Meyer, mens man lytter til musikken, siger Nikolai Milman.

Annonce

Nyttig viden

  • En billet koster 299 kroner og kan købes i Føtex og Bilka samt på nettet. Køber du den elektronisk, kan du enten printe den ud eller have den med på telefon.
  • Pladsen er kontantløs. Du kan derfor kun betale med dan- og kreditkort. Har du allerede hævet kontanter, kan du gå forbi pantboden og få dem sat ind på et værdikort, du kan bruge til at betale med.
  • Der kan købes mad på pladsen, men det er også tilladt at smøre sin egen madpakke og tage med. Vand må du også gerne have med, men ikke andre drikkevarer.
  • Der er opsat vandposterne flere steder på pladsen, hvor man gratis kan fylde sin drikkedunk op.
  • Alle glas er genbrugsglas, der vaskes af, så de kan bruges til næste glas. Du kan bruge brugte glas og kander til at handle drikkevarer for i baren (maksimalt 5 enheder per køb), eller få udbetalt panten for glas/kande i pantboden.

Kilde: Grøn

Grønt fokus

I år har man også valgt at lægge et grønt fokus ned over festivalen.

Sammen med Tuborg, Northside, Tinderbox og Roskilde festival, har Grøn indført bæredygtige genbrugsglas. Glassene vaskes og kan genbruges op til 25 gange. Når glassene er slidte, sendes de tilbage til leverandøren, som sørger for, at materialet genbruges. Dette sparer miljøet for op mod to millioner engangsplastikkrus vurderer man.

- Har man været på Northside, Tinderbox eller Roskilde, så kender man helt sikkert konceptet. Og så er det sjovt at tænke på, at man kan drikke af et glas, der allerede har oplevet adskillige festivaler, siger Nikolai Milman, der dog garanterer, at rengøringen er hel i top:

- Vi har en 14 meter lang opvaskemaskine, der kan tage 9.000 glas i timen.

Derudover kan man på festivalpladsen også finde økologiske cocktail, udviklet af Carlsberg i samarbejde det det århusianske destilleri Njord.

- Det er klassiske cocktails med et twist, hvor oplevelsen, smagen og den økologiske base er i centrum, fortæller Carlsberg.

Nye aktiviteter

I år har man valgt at erstatte den vel nærmest legandariske bungeejump-kran på festivalpladsen med en række andre aktiviteter.

- Vi lancerer noget, der hedder Dare Zone, i samarbejde med CoastZone, fortæller Nikolai Milman.

På festivalpladsen kan gæsterne derfor prøve kræfter med tre forskellige aktiviteter alt efter lyst og vovemod.

Den første aktivitet er en VR-oplevelse, men der bliver også noget for dem, der tør endnu mere:

- Der bliver et ti meter højt tårn, som tre personer kan klatre op i ad gangen. Øverst er der så en fantastisk udsigt over pladsen. Og så har vi en 15 meter høj stige, som man kan klatre op på. Øverst er der et lille plateau, og så springer man ud og bliver fanget af en form for "gynge" nede ved jorden, siger Nikolai Milman.

Billetter kan købes online og i Føtex eller Bilka.

Alle aldre er repræsenteret til Grøn, men gennemsnitsalderen er 27 til 30 år. Foto: Jens Thaysen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Annonce